Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bolesna majka strepi za sigurnost 4-godišnjeg sina

07. srpnja 2008. u 23:30 35 prikaza
Slađana sa sinom, kad je dječačić još bio s njom premda se već razboljela
Foto: Foto: Michael Palijan

Najveća žrtva obiteljske drame razvedenih supružnika Slađane i Željka Kanjski iz Velikog Grđevca je njihov četverogodišnji sin. U rasplitanju ove drame vezane uz nasilje, otmicu djeteta i nepoštivanje pravne države, koja traje od jeseni prošle godine, trebali bi pomoći ravnatelj policije Marijan Benko, predsjednik HHO-a odbora Ivo Banac i predsjednica udruge B.a.B.e.

Njima se prošlog tjedna obratio Slađanin odvjetnik nakon što je njen bivši suprug već četvrti put izbjegao ovrhu o predaji djeteta majci, kojoj je nakon razvoda sud povjerio dijete na odgoj i skrb.

Nitko ne reagira
Željko Kanjski je policajac, što ima dodatnu težinu, smatra Slađanina obitelj. Stoga je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, a obaviješteni su i njegovi nadređeni u PU bjelovarsko-bilogorskoj, no još nitko nije reagirao.

Drama ove obitelji započela je lani u listopadu, kada je Slađana pokošena moždanim udarom, od kojega se i danas oporavlja. Kad je bila na liječenju, od jetetu je brinuo njen otac Ivan Mosbach, koji joj je i ranije pomagao u skrbi o sinu. No čuvši za bolest bivše supruge, Željko je uzeo dijete od susjeda koji su ga čuvali dok je Ivan bio u posjetu kćeri u toplicama. Odveo je dječaka na svoju bjelovarsku adresu gdje živi s novom, nevjenčanom suprugom i njezino dvoje djece. Slađana od tada ni na trenutak nije vidjela svog sina.

Zlostavljanje
Slađana i njezini roditelji strahuju za sigurnost djeteta, posebice zato što je osnovni razlog za razvod nje i Željka bilo njegovo učestalo fizičko zlostavljanje. Kako ona zbog posljedice bolesti još teško govori, o tomu svjedoče njezin otac, te najbolja prijateljica Ljiljana Šenolt.

- Od batina je utočište obično tražila u mojoj kući - tvrdi Ljiljana. Ivan Mosbach ističe kako njegova kći Slađana pati zbog nasilnog odvođenja djeteta, te da to dodatno utječe na njezin oporavak, što navode i liječnici pri svakom kontrolnom pregledu.

- Neshvatljivo je ponašanje Željka Kanjskog, a posebice mjerodavnih koji skrštenih ruku promatraju kako bahato izigrava pravnu državu - kaže djed Ivan.

Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas