Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ića i pića

Bogata ponuda karlovačkih ugostitelja 'začin' pivarijadi

gastro01
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
27.08.2012.
u 11:44

Sudjeluju gostionica Vinski, restorani Kvaka, Lovački rog, Dolce vita, Zeleni kut, DP, Žganjer, Gradina... Želja im je vratiti sjaj Danima piva

Obrtnici su se zaista potrudili kako bi pomogli Danima piva da povrate stari sjaj – predstavlja Miro Prugovečki, predsjednik Ceha ugostitelja, novo izdanje tradicionalne gastronomske izložbe, ugostiteljske i turističke ponude Karlovačke županije.

 Nezadovoljni koncepcijom

 Gastro će se ove godine održati na prostoru Sportsko- rekreacijskog centra Korana za Dana piva, uz Obrtnički sajam.

 – Ovo je teško vrijeme za cijelo gospodarstvo, pa tako i za nas ugostitelje. Usprkos tome, odlučili smo se nastaviti tradiciju. Već godinama nismo zadovoljni koncepcijom koju su Dani piva nudili.

Zato smo lani održali nekoliko sastanaka i predstavili svoje viđenje pivarijade, ali i prijedloge kako je unaprijediti. Neki od tih prijedloga već su prihvaćeni. Nadam se da će se idućih godina napraviti još pokoji korak naprijed. Naš gastronomski doprinos jest da Dani piva budu što bolji. Zato pozivam sve tvrtke i institucije da nam se pridruže i da zajednički manifestaciju unaprijedimo – poručuje Prugovečki.

 Gastro će se održati u utorak u 19 sati, a jela i dekoracije na stolovima ugostitelja moći će se razgledati pola sata prije. Na njemu sudjeluju gostionica Vinski te restorani Kvaka, Lovački rog i Dolce vita iz Karlovca, Zeleni kut i DP iz Zvečaja, Žganjer iz Jaškova i Gradina iz Josipdola.

 Gosti iz Šibenika

Njima će se pridružiti i tradicionalni gosti, ugostitelji iz Šibensko-kninske županije. Da na Gastru ne nedostaje odličnih pića s područja Karlovačke županije, brinut će se Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj i tvrtka Roto dinamic.

Predstavit će se i mnogobrojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Poseban štih dat će i budući ugostitelji, učenici Trgovačko-ugostiteljske škole iz Karlovca. Oni će za posjetitelje pripremati koktele.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:02 28.08.2012.

Lovački rog - bio tamo na tri svadbe, nikad bolje klope!

GI
girinjo
14:48 28.08.2012.

ceh ugostitelja čine 3 podobna hadezeovca VINSKI;SELjAN I PRUGOVEČKI koji su na čelim mjestima ceha 20 godina,osim Prugovečkog ova 2 nemaju pojma o ugostiteljstvu i ništa nisu napravili za karlovačke ugostitelje osim što o njihovom trošku putuju,žderu i beru dnevnice.Al nedodirljivi su !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije