Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u deželi

Blokirali mu tri računa sa 7,5 milijuna eura

euro, euri
Goran Jakuš/PIXSELL
11.04.2013.
u 11:27

Bojan Kujavec u Sloveniji se sumnjiči za pranje milijunskih iznosa za koje je znao da su pribavljeni kaznenim djelom

Bojanu Kujavcu (50), protiv kojeg se u Sloveniji vodi istraga zbog pranja novca, u Hrvatskoj su blokirana tri bankovna računa i na njima iznos od 7,5 milijuna eura. Izricanje mjere privremene zabrane raspolaganja novcem na deviznom i tekućem računu u PBZ-u te deviznom računu u HPB-u od zagrebačkog Županijskog suda zatražio je Okružni sud u Ljubljani.

Kujavec, koji uz slovensko ima i hrvatsko državljanstvo, u Sloveniji je osumnjičen za pranje novca, odnosno da je na račune tvrtki kojima je bio direktor pohranio milijune eura iako je znao da su pribavljeni kaznenim djelom. Sumnjiči ga se da je od 1. siječnja 2006. do 28. studenog 2007. kao zakonski zastupnik društva BONEX d.o.o. te od 5. siječnja 2007. do 9. prosinca 2011. kao zakonski zastupnik društva BONET d.o.o. izdavao fiktivne naloge društvu TELEG-M d.o.o. Činio je to iako je znao da usluge za koje su računi izdani nisu obavljene te da društva kojima je bio direktor nemaju prava na te uplate. Slovenci Kujavca sumnjiče da je milijunske iznose koje je dobivao od TELEG-M-a pohranjivao na račune svojih tvrtki, ali i račune drugih osoba koje je uključio u “posao”.

Slovenski sud prvu zabranu raspolaganja novcem u Hrvatskoj zatražio je u srpnju 2012. i od tada produljenje te mjere traže svaka tri mjeseca. U zahtjevu objašnjavaju da se u Sloveniji protiv Kujavca te većeg broja osoba vodi vrlo komplicirana i složena istraga zbog čega postoji mogućnost da Kujavec nestane s novcem. Takav stav argumentira se i podatkom da je Kujavec, nakon što mu je u Ljubljani pretražen stan, sljedeći dan u Poreču podigao 10.000 eura. Planirao je i u Umagu podignuti još 5000 eura, a najavio je banci da će zatražiti isplatu dodatnih 70.000 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije