Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljska drama

Blic: Srpska vlada neće dozvoliti da se Rea odvede u Hrvatsku

Rea Matijević s majkom Natašom
Foto: Album Nataše Matijević
1/9
17.10.2013.
u 14:20

Srpski obavještajni izvori Blicu su potvrdili informacije kako je Robert Matijević suprugu Natašu tukao čak i dok je bila trudna

Vlada Srbije neće dozvoliti da trogodišnja Rea Matijević bude odvedena u Hrvatsku jer je otac djevojčice Robert Matijević bio nasilan prema njenoj majci, zbog čega su njih dvije neko vrijeme provele u Sigurnoj kući u Zagrebu, piše beogradski Blic, pozivajući se na izvore koji su im potvrdili da je Matijević suprugu Natašu tukao čak i dok je bila trudna.

U hrvatskom Ministarstvu socijalne politike i mladih kažu da bi takav stav bio u neskladu s pravomoćnom odlukom suda u Srbiji, koja nalaže da se dijete vati u Hrvatsku. Ministarstvo je u nekoliko navrata slalo dopise u Srbiju, kojima su upozoravali na nužnost provođenja sudske odluke.

Inače, ta odluka ne znači trajno vraćanje djeteta ocu odnosno ne znači dodjeljivanje skrbništva ocu, već samo određuje da dijete mora biti u Hrvatskoj do okončanja brakorazvodnog postupka, u kojem će se odlučiti i o roditeljskoj skrbi.

Robert Matijević oslobođen je tužbe za zlostavljanje supruge, a nju je u sigurnu kuću smjestio centar za socijalnu skrb na njen zahtjev.

Podsjetimo, majka Nataša Matijević nije se jučer pojavila u zgradi Centra za socijalni rad u gradu Ljigu gdje je trebala predati kćer. Otac Robert Matijević je u Ljig došao u pratnji hrvatskog veleposlanika u Srbiji, ali u policijsku stanicu, a ne u centar za socijalni rad. Potpisali su zapisnik o neuspjelom izvršenju sudske odluke.

Građane Ljiga, gradića u središnjoj Srbiji, na noge je digla sudska odluka po kojoj Nataša Matijević svoju troipolgodišnju kćer Reu Matijević treba vratiti ocu Robertu Matijeviću u Zagreb.

Natašini sugrađani su formirali živi zid oko zgrade Centra svojim tijelima kako bi onemogućili odvođenje djevojčice.

>> Raspisali tjeralicu za Natašom Matijević jer kćer nije predala ocu

>> Blokirali cestu u znak prosvjeda protiv izručenja djeteta u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije