Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVNI PROBLEMI

Blažo Petrović optužen zbog prijetnje i bespravne gradnje, optužena mu i supruga

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
04.10.2017.
u 18:15

Petrovića se tereti za prijetnju, skidanje službenog pečata i bespravnu gradnju, a njegovu suprugu za skidanje službenog pečata i bespravnu gradnju.

Blažo Petrović, kontroverzni zagrebački poduzetnik, zaradio je novu optužnicu.

Ovu najnoviju protiv njega je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, a osim njega, optužena je i njegova supruga Mirjana. Petrovića se tereti za prijetnju, skidanje službenog pečata i bespravnu gradnju, a njegovu suprugu za skidanje službenog pečata i bespravnu gradnju.

Sve navedeno odnosi se na višegodišnja događanja u Makarskoj gdje Petrović drži Cubano Beach Bar. No u jednom trenutku odlučio je proširiti prostor bara, iako za to nije imao potrebne dozvole. Kulminacija se dogodila mproljetos, kada je nakon učestalih prijava jedan komunalni redar došao istražiti krađu žala i pijeska s plaže. Bilo je to 15. ožujka, a Petrović mu je zaprijetio smrću. Redar ga je prijavio policiji, Petrović je na kratko uhićen i pušten, a mediji su opetovano nastavili izvještavati o njegovim bespravnim gradnjama. Puste prijave i napisi sada su rezultirali optužnicom protiv Petrovića i njegove supruge, u kojoj se navodi da su od 14. prosinca 2016. do 9. svibnja 2017. nastavili gradnju usprkos zabrani inspektorata. Petrović je bio investitor, a njegova supruga vlasnica zemljišta, na kojem je gradnja zabranjena 14. prosinca 2016. Čak je bio postavljen i službeni znak “zatvoreno gradilište”, no to, tvrdi se u optužnici nije omelo supružnike Petrović da nastave sa svojim poslom.

Tereti ih se i da su od 1. veljače 2017. do 9. svibnja 2017. također na području Makarske bespravno gradili na pomorskom dobru, iako prethodno nisu ishodili građevinsku dozvole za gradnju na pomorskom dobru, lokacijsku i uporabnu dozvolu.

Petrović inače ima optužnicu za utaju 15 milijuna kuna poreza, a u lipnju je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi za izvlačenje 9,6 milijuna kuna iz svoje tvrtke.

 

Komentara 11

SI
siskic
21:59 04.10.2017.

častan i pošten katolik i domoljub. trpi duševne boli.

CA
carcarevacarski
20:23 04.10.2017.

zasto lopovi ubice i kriminalci setaju medju nama postenjacima i pravim hrvatima

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:47 04.10.2017.

Gdje su sad domoljupci da daju potporu blaži koji ničim izazvan trpi duševne boli od pravosudnog aparata u "njegovoj"rvatskoj... svi smo mi blažo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije