Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA MINISTRICA

Blaženka Divjak povlači se iz politike: 'Svima želim puno zdravlja, idem u akademske vode'

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak predstavlja Akcijski plan za nastavu na daljinu
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
07.07.2020.
u 11:09

"Svima želim zdravlja i snage, da u ovim teškim vremenima pokažemo zajedništvo i sposobnost da izazove pretvorimo u prilike"

Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je objavila da se povlači iz politike i odlazi natrag u akademske vode.

"Zahvaljujem svima Vama koji ste mi posljednje tri godine pružali podršku u uvođenju promjena u obrazovanje i znanost u Hrvatskoj i davali sve od sebe da te promjene zažive.

Ušla sam u Vladu 2017. kao stručnjak u području obrazovanja i znanosti na poziv HNS-a, iako se do tada politikom uopće nisam bavila. Nije mi bio cilj biti ministrica već sam preuzela tu zahtjevnu i odgovornu dužnost u teškim vremenima i ostvarila ono što sam obećala, a to je kurikularna reforma općeg obrazovanja, reforma strukovnog obrazovanja, poticanje izvrsnosti u obrazovanju i znanosti, kao i rekordno ulaganje u obrazovanje i znanost.

Način na koji je sustav obrazovanja odgovorio na krizu uzrokovanu koronavirusom pokazuje da smo uspjeli obrazovanje učiniti sposobnim odgovoriti na izazove i potrebe društva, pa čak i krizne situacije.

Međutim, rezultati parlamentarnih izbora pokazali su da građani očekuju da ministri budu političari s izbornim legitimitetom. Stoga se ja vraćam svojoj akademskoj karijeri i nadam se da će se svi ovi reformski procesi nastaviti. To naravno ne ovisi samo o budućem ministru ili ministrici već i o tome koliko ljudi u sustavu obrazovanja i znanosti žele i bore se za promjene te koliko smo mi kao društvo zreli i odgovorni.

Za neizvjesnu jesen sve je pripremljeno i to omogućuje budućem ministru ili ministrici lakši početak. Veliki projekt cjelodnevne nastave koji je pripremljen sljedeći je veliki korak i čini se da oko njega postoji široko suglasje te može biti dobar primjer i test kontinuiteta politika u obrazovanju.

Svima želim zdravlja i snage da u ovim teškim vremenima pokažemo zajedništvo i sposobnost da izazove pretvorimo u prilike", poručila je Divjak.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
11:22 07.07.2020.

Njezine reforme su izgubile iz vida ljudski moment, a to je da je navela djecu da po cijele dane gledaju monitore i mobitele. Imam školsku djecu i znam kako je to izgledalo. Oči su im bile ko lubenice. Preveliku je ulogu stavila na tehniku, premalu na činjenicu da se radi o djeci. U tom pravcu ju je kritizirao i dr.sci. Bubaš sa njezinog fakulteta sa otvorenim pismom. Drago mi je da je otišla. U stvari sam presretan radi toga.

EM
Emoji
11:14 07.07.2020.

A čemu se ona nadala??? Kako je vladala, tako i prošla, a tako će biti i u budućnosti ..

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
11:20 07.07.2020.

Šteta koju si napravila neće se moći ispraviti barem deset godina. Akademske vode hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije