Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjeliš iznenađen:

'Provjerit ću zašto prometni fakultet diplomske čuva tek od 2008.'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Boris Ščitar
27.11.2013.
u 07:16

Zanimljivo, u vrijeme kada je M. Lovrić Merzel diplomirala prodekan na fakultetu bio je Dragan Badanjak, osuđen u aferi Indeks

 Prometni fakultet, na kome je diplomirala i sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel, nije imao obvezu čuvanja diplomskih radova do 2008. Tek je u srpnju te godine donesena odluka o trajnom čuvanju diplomskih, završnih i specijalističkih radova. Tako više ne postoji ni diplomski rad Marine Lovrić Merzel koja je diplomirala 2003. na temu “Plovni putevi u Republici Hrvatskoj i unapređenje njihovih razvojnih mogućnosti”.

– Županica je upisala Prometni fakultet akademske godine 1997./1998., a diplomirala je 1. prosinca 2003. kod profesora Alojza Brkića koji je u mirovini. I to sve stoji u njenu studentskom dosjeu. Gdje je njen diplomski, ne znamo jer se oni nastali prije 2008. ne čuvaju na jednom mjestu, već po kabinetima profesora – kaže dekan Prometa Ernest Bazjanac. Međutim, pravilo je da se prilikom diplomiranja na fakultetu ostavljaju dvije kopije diplomskog rada. Jedna ide mentoru, a druga u referadu. Međutim, na fakultetu ne znaju ni za jednu od dvije kopije koje bi trebali imati.

Zanimljivo je i da je u vrijeme kada je županica diplomirala prodekan na fakultetu bio je prof. Dragan Badanjak koji je osuđen u aferi Indeks zbog kupnje ispita na fakultetu. Badanjak je osuđen na dvije i pol godine zatvora te deset godina zabrane obavljanja dužnosti u znanstveno-nastavnom zvanju. Informacija da na Prometnom fakultetu nemaju sačuvane diplomske otprije 2008. iznenadila je i rektora Sveučilišta u Zagrebu Aleksu Bjeliša.

– To je neuobičajena praksa. Vidjet ću s prorektoricama o čemu je točno riječ. Praksa je da se diplomski radovi čuvaju na fakultetu a doktorski idu u Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu – poručio je Bjeliš.

>>HSS pozvao Marinu Lovrić Merzel da proda Audi

Komentara 24

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
09:24 27.11.2013.

Taj fakultet je lakse zavrsiti nego ozbiljnu gimnaziju. Takva je i vrijednost diploma.

AA
Aartur
08:59 27.11.2013.

Evo ja ću uštediti rektoru Bjelišu trud: prometni fakultet čuva diplomske radove tek od 2008. kako bi se prikrilo da je većina tih istih radova zapravo običan copy-paste ili, što bi rekao Karamarko, "kompilacija"

BU
bubimima
08:52 27.11.2013.

"diplomirala je 1. prosinca 2003. kod profesora Alojza Brkića ". Alojz Brkić - bivši direktor na HŽ-u. A koliko je tek diplomiranih na HŽ-u u tom peridou!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije