Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE POLICAJCU

Bivšu suprugu ispitivali je li Dolački obavljao kućne poslove

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
08.06.2017.
u 15:20

Niječno je odgovorila na upit  je  li  imao  afiniteta prema kućanskim poslovima te sitnim kućanskim popravcima.

Katica  Dolački,  bivša  supruga Željka Dolačkog optuženog da je inscenirao provalu  u  svoj  ured  u Heinzlovoj kako bi prikrio krađu zlata i novca iz sefa  koji  je bio u uredu, svjedočila je u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom  sudu.  Kazala  je da su u braku bili od 1992. do 1999. a prema njenim riječima Dolački u to vrijeme baš nije imao puno vremena za kućanske poslove jer je bio angažiran i u Domovinskom ratu. 

Niječno je odgovorila na upit  je  li  imao  afiniteta prema kućanskim poslovima te sitnim kućanskim popravcima. Iako se ta pitanja u kontekstu optužbi mogu činiti trivijalnim, postavljena  su  vjerojatno  jer je, prema optužnici, par dana prije krađe, Dolački u  Bauhausu  kupio  pilu,  škare  i  jedan sprej. 

Pila je ključni dokaz

Ta kupljena pila ključni  je  dokaz  protiv  njega,  jer  odgovara  pili  s  kojom je, prema optužnici,  prepiljen  sef,  a sitne čestice s te pile nađene su u njegovoj aktovci.

Svjedočila  su  i  dvojica  inspektora kojima je Dolački bio nadređen. Jure Grgić  kazao  je  da  ga  je  3.  travnja,  par  sati prije no što se krađa dogodila, Dolački nazvao i kazao mu da dođe na posao.

-  Taj  sam dan trebao raditi od 15 do 23, no on me tražio da dođem ranije. Imali smo akciju protiv osumnjičenika za krivotvorenje kartica. Došao sam u 11  i  ostao  do  19 sati. Bila je nedjelja, a na katu sam vidio Dolačkog i kolegu  Krešimira  Ćuka. Nije bilo neuobičajeno da me Dolački nazove i kaže da  dođem ranije na posao, no ne znam je li bili uobičajeno da on ostaje na poslu  do  kasno  u noć. Isto tako ne znam tko je sve imao ključ od njegove sobe u kojoj je bio sef - kazao je svjedok.

Pojasnio je  da  su se u sefu čuvali predmeti koji su oduzeti osumnjičenim osobama, a tim osobama bile su izdate potvrde o oduzimanju predmeta. - Kod nas su se ti predmeti obično držali do mjesec dana - kazao je Grgić. Na  upit  je  li  tog  dana  na  poslu vidio nešto neuobičajeno, svjedok je odgovorio: -  Oko  18  sati  vidio sam da je kolega koji je radio na osiguranju zgrade otišao u obilazak, što nisam primijetio nikada ranije. 

Komentara 1

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
16:48 08.06.2017.

Nije on bilo kakav policajac, ne umanjujte mu značaj! Čudo, nisu ga pitali za 300 tisuća eurića i par kilograma zlata! Čak niti za Karibe 4-5 puta godišnje, uvijek sa drugom! Pa pitajte Ostojića, mislim, Ranka, taj sve zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije