Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Šišljagić najavio kandidaturu: 'Ne mogu pasivno promatrati propadanje Osijeka'

Foto: Snaga Slavonije i Baranje
1/2
16.01.2021.
u 18:13

Šišljagić je istaknuo kako će ga za gradonačelničku dužnost u Osijeku kandidirati Gradska organizacija Snage Slavonije i Baranje

Točno četiri mjeseca prije održavanja lokalnih izbora, bivši župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić najavio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Osijeka.

Na konferenciji za novinare u Osijeku, Šišljagić je istaknuo kako će ga za gradonačelničku dužnost u Osijeku kandidirati osječka Gradska organizacija Snage Slavonije i Baranje, stranke čiji je predsjednik.

Govoreći o motivima kandidature, Šišljagić je kazao da su tu prevladale emocije, odnosno ''tjeskoba, tuga i revolt zbog otužnog i deprimirajućeg sveukupnog stanja u našem Gradu, nametnute atmosfere letargije, pesimizma i defetizma''.

- Naš Osijek nikada nije bio takav i ne mogu više pasivno promatrati njegovu stagnaciju, nazadovanje i propadanje, zbog čega ga moji sugrađani napuštaju u potrazi za poslom, egzistencijom i boljim životom. U mnogim dijelovima našeg Grada predugo hodamo po razrovanim nogostupima, vozimo dotrajalim cestama punih rupa, preživljavamo invazije komaraca, svjedočimo lošoj LED rasvjeti, ljeti nailazimo na zatvorena vrata Kopike, zimi iznenadi ionako rijetki snijeg. Gledamo u centru grada zatvorene gradske poslovne prostore, a po parkovima i ulicama gomile smeća. Fontane ne rade zbog „štednje“, gradski vrtići nemaju kapacitet primiti našu djecu, izostale su konkretne mjere na planu socijalne politike, kazao je Šišljagić.

Istaknuo je očito neke smjernice svoga predizbornog programa, kazavši da Osijek mora postati zanimljiv poduzetnicima i investitorima koji su spremni ulagati u proizvodne pogone i otvarati radna mjesta. Da bi se to dogodilo, naglasio je, mora se smanjiti prirez, komunalni doprinos i naknade, spomenička renta, cijena zemljišta u poslovnim zonama te otkloniti sadašnje administrativne barijere i preduga čekanja na raznoraznu obveznu papirologiju.

Na konferenciji je tako odmah odgovorio na novinarsko pitanje o sudskom postupku koji još nije dobio pravomoćni epilog iako se vodi punih osam godina. Šišljagić je u tom postupku već dva puta bio oslobođen na osječkom Županijskom sudu, a potvrdu oslobađajuće presude očekuje, naglasio je, i s Vrhovnog suda.

Inače, Vladimir Šišljagić je kirurg, traumatolog i izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

U politici je od 1995. godine, kada je izabran za člana Poglavarstva Osječko- baranjske županije. Od 2005. do listopada 2007. godine obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Osijeka. Župan Osječko-baranjske županije bio je u dva mandata - od 2009. do svibnja 2017. godine. Za zastupnika Hrvatskog sabora izabran u četiri mandata, a trenutačno obnaša dužnost vijećnika u Skupštini Osječko-baranjske županije.

Komentara 4

VO
volimnju
20:03 16.01.2021.

hahaha ne može pasivno promatrati. hahaha veliki mozgu, ti ćeš puno pomoći. kao i velika većina političara u hrvatskoj

DO
domagoj1492
19:19 16.01.2021.

Šta ovaj Hercegovac priča, pa on i njegovi Ere su i uništili osijek. Sad će on spašavati .... hahahaha

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:48 17.01.2021.

kako sad ne možeš pasivno promatrati a dok si bio župan to si mogao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije