Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO BERTINA

Bivši šef Uskoka pazit će na sigurnost na Zrću: 'On je meni dao najbolje inspektore'

Mario Bertina
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
21.06.2019.
u 19:43

Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla, rekao je Bertina.

Mario Bertina, umirovljeni šef Ureda za suzbijanje organiziranog kriminala, angažiran je kao savjetnik za sigurnost i civilnu zaštitu od strane gradonačelnika Novalje.

- Kad je on bio načelnik Uskoka, tamo 2014., on je meni dao najbolje inspektore. Ja sam tada imao drogu pod kontrolom. Svi su morali ustuknuti, čak je i narasla cijena droge - nahvalio je Anto Dabo novog šefa sigurnosti za 24 sata.

Rekao je kako je Bertina rado prihvatio poziv nakon što ga je prošle godine Dabo vidio na jednom ručku.

- Kad sam ga vidio na ručku, sve sam se ustručavao, govorio mu 'Mario, ti imaš 53 godine, moje si godište, što ćeš u mirovini kad si već razočaran, ajde mi dođi i pomozi'. Vrlo rado je prihvatio jer i ja, kao i on, imam nultu stopu tolerancije na droge - objašnjava Dabo.

Dodao je kako je njegov posao da pomaže u organizaciji festivala i sigurnosti. Rekao je i kako će Bertina koordinirati britanske policajce koji će doći za Hideout festival. 

- Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla. Radio sam u makrosredini, a sad radim u mikrosredini. Morate se prilagoditi i vidjeti kako dovesti sigurnost na razinu na kojoj treba biti - kazao je bivši šef Uskoka za 24 sata.

Komentara 4

JU
jurajuric120
19:24 22.06.2019.

čovek ako je policajac po struci i ima 20 godina staža, može u mirovinu. za razliku od pravih parazita, čovek lepo veli ima nultu toleranciju na droge i ide radit na zrče. da počisti zrče od droge i ja bii tam došao i pustio bih i svoju djecu da odu. nemam ništa protiv zrča, kojeg koktelčića i party-a. pa i ja sam bil mlad, ali drogu treba iskorijeniti i to stručna osoba sa slobodnim rukama može odraditi bez problema. 20-30 inspektora u civilu i hapsit sve za jedan bonbon i jedan joint. ne raditi racije, samo pratiti pojedince koji rasparčavaju i hapsit po redu.

GE
generacija57
21:03 21.06.2019.

53 godine i već u mirovini?

FR
franjo
22:10 21.06.2019.

Parazit. U mirovini sa 53g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije