Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bivši šef Uskoka pazit će na sigurnost na Zrću: 'On je meni dao najbolje inspektore'

Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla, rekao je Bertina.
21. lipnja 2019. u 19:43 4 komentara 552 prikaza
Mario Bertina
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mario Bertina, umirovljeni šef Ureda za suzbijanje organiziranog kriminala, angažiran je kao savjetnik za sigurnost i civilnu zaštitu od strane gradonačelnika Novalje.

Svečana sjednica Grada Novalje Dan grada Novalje Dabo: Mi smo u top deset turističkih destinacija po broju noćenja

- Kad je on bio načelnik Uskoka, tamo 2014., on je meni dao najbolje inspektore. Ja sam tada imao drogu pod kontrolom. Svi su morali ustuknuti, čak je i narasla cijena droge - nahvalio je Anto Dabo novog šefa sigurnosti za 24 sata.

Rekao je kako je Bertina rado prihvatio poziv nakon što ga je prošle godine Dabo vidio na jednom ručku.

- Kad sam ga vidio na ručku, sve sam se ustručavao, govorio mu 'Mario, ti imaš 53 godine, moje si godište, što ćeš u mirovini kad si već razočaran, ajde mi dođi i pomozi'. Vrlo rado je prihvatio jer i ja, kao i on, imam nultu stopu tolerancije na droge - objašnjava Dabo.

Dodao je kako je njegov posao da pomaže u organizaciji festivala i sigurnosti. Rekao je i kako će Bertina koordinirati britanske policajce koji će doći za Hideout festival. 

Sukob Okršaj kod Zrća, redari opet otjerali udrugu bivših ovisnika

- Javio sam se na natječaj, vrlo jednostavno. Ne bih rekao da je ovo bezbrižnije od prošlog posla. Radio sam u makrosredini, a sad radim u mikrosredini. Morate se prilagoditi i vidjeti kako dovesti sigurnost na razinu na kojoj treba biti - kazao je bivši šef Uskoka za 24 sata.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • jurajuric120:

    čovek ako je policajac po struci i ima 20 godina staža, može u mirovinu. za razliku od pravih parazita, čovek lepo veli ima nultu toleranciju na droge i ide radit na zrče. da počisti zrče od droge i ja bi ... prikaži još!i tam došao i pustio bih i svoju djecu da odu. nemam ništa protiv zrča, kojeg koktelčića i party-a. pa i ja sam bil mlad, ali drogu treba iskorijeniti i to stručna osoba sa slobodnim rukama može odraditi bez problema. 20-30 inspektora u civilu i hapsit sve za jedan bonbon i jedan joint. ne raditi racije, samo pratiti pojedince koji rasparčavaju i hapsit po redu.

  • didajoza:

    Zbog takvih Vlada spremna produžetak radnog staža na 67 godina za radnike zato sindikati štitite rddnike oni ne mogu biti savjetnici!

  • franjo:

    Parazit. U mirovini sa 53g.