Naslovnica Vijesti Hrvatska

Okršaj kod Zrća, redari opet otjerali udrugu bivših ovisnika

Iz Grada Novalje poručuju da su se upisali kao vlasnici zemljišta u skladu s postupkom koji je propisan Zakonom o cestama
22. srpnja 2017. u 08:17 45 komentara 57335 prikaza
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Ispred novljanske plaže Zrće jučer prijepodne dogodio se novi incident kada su članovi zagrebačke Udruge Stijena RESOC pokušali ući na parcelu, za koju tvrde da su je zakupili od pravih vlasnika zemljišta, a na koju je Grad Novalja upisao vlasništvo prije mjesec dana proglasivši je nerazvrstanom cestom.

Zaboravni? U klubu na Zrću naguravanje završilo pucnjavom, a zaštitari to nisu prijavili

Nerazvrstana cesta

Članovima udruge, koji se bave socijalnom reintegracijom bivših ovisnika i zatvorenika, ulaz na parkiralište zabranili su redari nakon čega je došlo do naguravanja, a intervenirala je i policija. Povod sukobu složeni su pravni odnosi oko parcele ispred jedne od najpoznatijih hrvatskih plaža koju je Grad godinama koristio i naplaćivao parkiranje, a taj odnos dugogodišnji vlasnici očito nisu na vrijeme regulirali.

Obitelji Vlahov i Markovina, koji su bili upisani kao njezini vlasnici, dali su je potom u zakup tvrtki Abacus Media, a oni pak Udruzi Stijena RESOC koja Grad optužuje da je mimo svake procedure upisao vlasništvo. Iz Grada pak oštro poručuju da je sve bilo po zakonu.

Pozivaju se na Zakon o cestama navodeći da su na svojim web-stranicama i u Zadarskom listu 18. travnja uputili javni poziv nositeljima prava na nekretninama koje graniče sa zemljištem na kojem je izvedena nerazvrstana cesta da počinje postupak evidentiranja nerazvrstanih cesta oko Zrća, no na taj se javni poziv nitko nije javio.

Javni poziv bez odaziva

– Objavom javnog poziva počeo je postupak upisa u važeće evidencije nerazvrstane ceste te je Grad Novalja upisao vlasništvo nad nekretninom u skladu s postupkom koji je propisan Zakonom o cestama – tvrde u Gradu. U Gradu dodaju i da su bili u posjedu tog zemljišta dugi niz godina te su imali vlast nad njim. Na optužbe o bespravnoj deložaciji kućica koje su postavili zakupci, pa su prije desetak dana uklonjene, gradonačelnik Ante Dabo odgovara da je Grad poduzeo sve potrebne zakonske mjere kako bi se zaštitio posjed Grada od smetanja.

– Grad je 23. lipnja donio rješenje o uklanjanju kojim je investitoru Abacus Mediji naređeno da u roku od tri dana ukloni 10 montažnih objekata. Rješenje je postalo izvršno 27. lipnja kada je Abacus Media sklopila ugovor o podzakupu s Udrugom Stijena RESOC – odgovaraju iz Grada. Ističu da su optužbe o nezakonitom postupanju potpuno neutemeljene.

1 / 15
1 / 21
Zabava na Zrću
1 / 10
1 / 13
Zrće, najpoznatija domaća ljetna destinacija partijanera snimljena je i iz zraka i ovako Zrće izgleda tijekom dana kada se partija malo sporijim tempom.
PET ambalaža ZBOG PET AMBALAŽE Sukob u zadarskom trgovačkom centru: 16-godišnjakinja udarila zaštitara bocom u glavu Zrće BITKA ZA ZLATNU KOKU Zrće: Crvena krpa hrvatskog turizma Turistička patrola Novalja: Tulumarimo po kiši i buri kada se naši gosti odmaraju
Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • Cafa:

    Znači plažu si uzme onaj koji je jači i bolje umrežen. Za 20 godina ćemo imati odraslu djecu tih istih, koja će držati tu plažu "po zakonu", jer je vuk odavno pojeo magare. Kao ono kad ti se sin Luke ... prikaži još! Rajića hvali eurima i autom, legalno kupljenim, i vjeruje da mu je tata bogat jer je uspješan poduzetnik.

  • trunjo:

    Naravno da je sve po zakonu a kako drugačije u RH...napravljen je "javni poziv" u LOKALNOM listu koji čita 200osoba da se jave vlasnici(koji su u Americi ili Njemačkoj ili gdje već)...Budući se nisu javili zemlja je postala gradska i ... prikaži još!i SVE po zakonu...hahhahahahah...nedao te bog da su pogledali na gruntovnu lil katastarsku česticu i vidjeli IME i PREZIME VLASNIKA pa da su ih kontaktirali...ma neee...onda bi morali platiti milione ovako sve po "hrvatski" ...zakon sproveden ljudi oštećeni a možeš se buniti svetom petru

  • burza:

    Zakaj se tak ne bore u Zagorju za zemlju ima je dosta al tam treba zasukati rukave i delati