Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Harry S.

Bivši pripadnik ISIL-a otkrio što teroristi namjeravaju napraviti u budućnosti!

policija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.12.2015.
u 21:42

"Žele nešto što se događa svagdje u isto vrijeme"

Njemački džihadist koji je napustio Islamsku državu tvrdi da ga je ta skupina pokušala navesti da izvede terorističke napade u Njemačkoj, a sigurnosni dužnosnici vjeruju da možda govori istinu, piše Der Spiegel.

Bivši militant Harry S. (27) uhićen je u Bremenu u srpnju nakon povratka u Njemačku te je optužen za članstvo u terorističkoj skupini. Tvrdi da je napustio Islamsku državu nakon tri mjeseca u Siriji jer više nije mogao podnijeti njihovu brutalnost, a sada policiji otkriva sve što zna.

Der Spiegel, čiji su novinari s Harryjem razgovarali u zatvoru, piše da je rekao kako je tijekom svog boravka u sirijskoj ratnoj zoni često slušao razgovore o napadima na Zapadu. Također je rekao da je gotovo svakom europskom džihadistu postavljeno isto pitanje kao njemu - je li spreman dovesti džihad u svoju domovinu.

- Žele nešto što se događa svagdje u isto vrijeme - rekao je Harry S. Prema njegovim riječima grupa je pokušala isplanirati koordinirane napade diljem Europe.

>> ISIL napreduje prema unutrašnjosti Libije, a cilj im je je nafta

>> Teroristi povezani s ISIL-om zarobili džihadiste Al-Qa'ide, polili ih benzinom i raznijeli

Komentara 42

DU
Deleted user
22:19 18.12.2015.

jeli..taj harry..njemacki englez..ili engleski nijemac..

MA
makito
14:10 20.12.2015.

a koji to teroristi, ovi sto bombarduju siriju i arape

Avatar Honduras
Honduras
09:03 19.12.2015.

"a sigurnosni dužnosnici vjeruju da možda govori istinu" - ajme smeća od novinarstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije