Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZLASKA IZ PRITVORA

Bivši gradonačelnik Dumbović se vraća u politiku: Aktivirao mandat u Gradskom vijeću

Održana primopredaja vlasti u Petrinju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
21.11.2022.
u 16:22

Oporba u Gradskom vijeću  treba biti korektiv vlasti i usmjeravati je prema rezultatima i boljitku koji će osjetiti građani. Vrlo brzo , već na proračunu možemo pokazati snagu za promjene!!! – oglasio se Dumbović

Darinko Dumbović, bivši saborski zastupnik Reformista i gradonačelnik Petrinje, a koji je proveo dva i pol mjeseca u pritvoru zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju, najavio je kako se vraća u politiku.

Naime, Dumbović je aktivirao svoj vijećnički mandat u Gradskom vijeću Petrinje.

„Kao što sam ranije i obećao, vraćam se u Gradsko vijeće. U politički ring ulazim iz nezahvalne pozicije, ali uvjeren da imam snage, volje i hrabrosti suočiti se s politikom nerada i tapkanja na mjestu koju vodi gradonačelnica i vladajući u Gradskom vijeću. Sve se odvija presporo, napredak se mjeri puževim korakom. Petrinjci očekuju rješenja i pomake naprijed.. Politiku za građane mora voditi Gradsko vijeće i gradonačelnica jer smo zato izabrani!

I to svi, bez obzira iz kojeg političkog prostora dolazimo.

Potrebno je hitno vratiti pozornost na probleme i potrebe građana, snažnije se pozicionirati i prema županiji i državi, a ne čekati da netko drugi odrađuje naš posao. Vrijeme je da podsjetim vladajuće u našem gradu na njihova predizborna obećanja, od kojih nisu realizirali ništa, pa čak ni pripremljene i započete projekte koje sam im ostavio, nisu u stanju završiti.

Oporba u Gradskom vijeću  treba biti korektiv vlasti i usmjeravati je prema rezultatima i boljitku koji će osjetiti građani. Vrlo brzo , već na proračunu možemo pokazati snagu za promjene!!!“ – oglasio se Dumbović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, USKOK tereti Darinka Dumbovića da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja.

Zbog toga je uhićen i završio u istražnom pritvoru 14. lipnja odakle je izašao krajem kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci u postupku.

>> VIDEO Ptičja gripa na području Zagreba i Zagrebačke županije: Određene zone ograničenja

Komentara 3

SH
Sharkee
18:11 21.11.2022.

Čačićev gelipter..

ZD
zdenkoj
17:01 21.11.2022.

Tipični Hrvatski političar tj bez morala.

VI
vidum
09:01 22.11.2022.

Shvatio je da Hrvatskoj kronično nedostaje ovakvih političara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije