Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Dodik

'Očekujem od Hrvatske da prizna genocid i holokaust učinjen nad Srbima u II. svj. ratu'

04.02.2018.
u 20:18

"Projekat NDH tog vremena je bio da se pobiju Srbi i oni su to revnosno radili. I to je nešto što je nepodnošljivo, to zaboravljeno ili nije dovoljno osuđeno", izjavio je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je kako bi se današnja Hrvatska morala ispričati zbog zločina što ih je tijekom Drugog svjetskog rata nad Srbima počinio ustaški režim.

"Ono što očekujemo od suvremene države Hrvatske je da prizna genocid i holokaust koji je učinjen nad Srbima u Drugom svjetskom ratu", izjavio je Dodik novinarima u mjestu Drakulić u okolici Banja Luke gdje je tijekom dana obilježena obljetnica masakra što su ga u veljači 1942. počinili pripadnici ustaških postrojbi koji su ubili više od 2300 civila Srba među kojima je bilo i najmanje 550 djece.

Dodik je u izjavi nakon komemoracije kazao kako je taj zločin dokaz da je Nezavisna država Hrvatska (NDH) odgovorna za zločin holokausta i genocida nad Srbima.

Ocijenio je i kako je u vrijeme SFRJ sustavno prikrivana prava narav počinjenih zločina. Po njegovu sudu lažne su bile kvalifikacije u kojima se isticalo kako je rječ o žrtvama fašizma jer je trebalo istaknuti kako su u pitanju zločini koji su bili usmjereni isključivo protiv Srba.

"Projekat NDH tog vremena je bio da se pobiju Srbi i oni su to revnosno radili. I to je nešto što je nepodnošljivo, to zaboravljeno ili nije dovoljno osuđeno", izjavio je Dodik.

1/0

Komentara 213

PR
prajdali100
20:39 04.02.2018.

Kako je Vučić precizno podijelio zadaće ! Točno se zna za što je zadužen Dačić, za što Vulin, za što Linta, za što Stefanović, za što Dodik....svima je jasno osim našoj predsjednici i njenim vrlim savjetnicima.A Vučić " čist" , mirotvorac, europejac....slijepci jedni.Nule jedne.

Avatar Retardo
Retardo
20:31 04.02.2018.

Zašto antifašisti ne vole kad ih se naziva četnicima, kad imaju potpuno istu retoriku i stavove? Evo, da ovdje ne piše da je ovo rekao Dodik, bio bih siguran da su to riječi Nenada Stazića, Tvrtka Jakovine, Dragana Markovine, Frljića, Miletića, Bernardića i kompanije.

HL
Hladan
20:35 04.02.2018.

Očekujem od rs da se povuče iz okupirane hrvatske Bosanske Posavine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije