Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoreno pismo

Bivši britanski premijer Major: Johnson mora odmah otići za dobrobit zemlje

Sir John Major speech
Foto: Dominic Lipinski/PRESS ASSOCIATI
1/3
07.07.2022.
u 17:40

Major, konzervativni premijer od 1990. do 1997. kazao je da bi zamjenik premijera Dominic Raab mogao preuzeti vlast dok se ne nađe novi vođa, ili da bi stranka mogla promijeniti pravila izbora kako bi se ubrzao proces.

Bivši britanski premijer John Major kazao je u četvrtak da čelnik konzervativaca na odlasku Boris Johnson ne bi trebao ostati u Downing Streetu dok mu se ne nađe nasljednik, te da mora odmah otići "za dobrobit zemlje".

Johnson je najavio svoj odlazak s mjesta premijera u četvrtak, no opire se trenutnome odlasku te inzistira na ostanku sve dok njegova stranka ne izabere nasljednika.

"Prijedlog da premijer ostane na dužnosti, i to još do tri mjeseca, usprkos gubitku podrške njegova kabineta, vlade i parlamentarne stranke, nije mudar te bi se mogao pokazati neodrživim", kazao je u Major otvorenome pismu.

Pismo je poslano predsjedatelju Odbora 1922, skupini parlamentarnih zastupnika Konzervativne stranke koja nadgleda glasanje o povjerenju njezinog čelnika, koja će u ponedjeljak glasati o svom novom vodstvu te odlučiti o pravilima glasanja o povjerenju.

Major, konzervativni premijer od 1990. do 1997. kazao je da bi zamjenik premijera Dominic Raab mogao preuzeti vlast dok se ne nađe novi vođa, ili da bi stranka mogla promijeniti pravila izbora kako bi se ubrzao proces.

"Nijedna od ovih opcija nije idealna, no interesi zemlje moraju biti glavni prioritet", napisao je, "Za dobrobit zemlje, gospodin Johnson ne bi smio ostati u Downing Streetu.

Video - BBC: Johnson danas podnosi ostavku, ostat će premijer do jeseni

Komentara 2

XA
xaron
20:48 07.07.2022.

Izgubio je podršku u UK ali ga i dalje podrżava Zelenski koji ističe jaku vezu sa BoJo. Dali to znači da i Zelenski podnosi ostavku u znak solidarnosti ?

NE
nepokolebljiv
18:01 07.07.2022.

Ova casa odstajale mineralne vode se zaista mogla uzdrzati zatvorenih usta! Dvolican, mlakonja koga su konzervativci istjerali iz partije, nemoralni fornikator koji je varao zenu i narod za zadovoljavanje svog egoizma i mlohavosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije