Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE OPREZA

Bivšem premijeru oduzeta i putovnica

28.09.2015., Zagreb - Na Vrhovnom sudu pocela je javna sjednica na kojoj ce se odlucivati o zalbama Ive Sanadera i drugih osudjenika u Fimi mediji. Ivo Sanader.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 11:30

Sanadera se obvezuje da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u određenom vremenskom periodu mora javiti predsjednici vijeća

Ivi Sanaderu su, osim istražnog zatvora koji mu je zamijenjen jamčevinom, određene i mjere opreza. Tim mjerama opreza privremeno mu se oduzima putovnica te ga se obvezuje da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u određenom vremenskom periodu mora javiti predsjednici vijeća. Takva formulacija Vrhovnog suda vjerojatno znači da sud nije uvažio zahtjeve obrana Ive Sanadera i HDZ-a da im se sudi pred izmijenjenim vijećem obzirom na to da je predsjednica sudskog vijeća koje je presudilo Sanaderu bila sutkinja Ivana Čalić.

Inače, njezinom presudom on je bio osuđen na devet godina zatvora te je morao vratiti malo više od 15 milijuna kuna neimovinske koristi. HDZ-u je bila izrečena novčana kazna od pet milijuna kuna te mu je oduzeta imovinska korist od oko 17 milijuna kuna. Barišić je bio osuđen na tri godine zatvora, Nevenka Jurak na dvije i pol godine zatvora, Branka Pavošević na godinu i pola dana zatvora, dok je Ratko Maček bio uvjetno osuđen.

>> Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu, Sanader izlazi čim uplati jamčevinu od 12,4 milijuna kuna

>> Olujić: Iza presude stoji Ustavni sud, posljednji bastion Ive Sanadera

Komentara 7

GU
General_U
13:11 02.10.2015.

sa osobnom iskaznicom možeš u eu.

PO
pozornik66
13:06 02.10.2015.

Putovnica , u Hrvatsku moš uć i izać kako oćeš bez putovnice

DM
dr_max
12:28 02.10.2015.

Kao da je u današnje vrijeme potrebna putovnica, možda u pravim državama, ali ovdje ne. Ćaća se samo uvalja u kolonu kod Tovarnika i prolazi ko Sirijac! Nakon Madžarske granice avion za Samou i smije nam se :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije