Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Olujić: Iza presude stoji Ustavni sud, posljednji bastion Ive Sanadera

Krunislav Olujić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
02.10.2015.
u 00:10

- Nitko me ne može uvjeriti da iza ovoga ne stoji Ustavni sud, kao posljednji bastion Sanaderovih kadrova - kazao je bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić.

Za Veljka Miljevića, jednog od najboljih odvjetnika kaznenog prava, te za odvjetnicu Vesnu Alaburić, specijaliziranu za ljudska prava i dobru poznavateljicu prakse Europskog suda za ljudska prava (ESLJP), presuda Sanaderu je očekivana, dok je za odvjetnika i bivšeg predsjednika Vrhovnog suda Krunislava Olujića krivac za presudu Ustavni sud.

– Građani će smatrati da je hrvatsko pravosuđe instrumentalizirano i da je to politička odluka. Ustavni sud odlučuje o činjenicama, što je protuustavno i ne samo da je odlučio da se ćaća vraća nego bi se, promjenama izbornog zakona, mogao kandidirati i na izborima - kazao je Olujić.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju ili prelistajte e-izdanje!

U tiskanom izdanju također donosimo objašnjenje presude, reakcije i analize odluke Vrhovnog suda koji je Ivi Sanaderu i HDZ-u ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi Media.

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Izbjegličke priče: U Siriju nam nema povratka sljedećih petnaest godina

>>Grabar-Kitarović i Orban: O migrantskoj krizi slično, ali ne i o žici na granicama

>>Lalovac: Ne prijetim u prazno, ali tenzije nikako nisu dobre

>>Pierluigi Collina: Vođe se rađaju, nitko ne može biti lider ako ima osobine sljedbenika

>>Mile Kekin u Ekranu: Na moj užas, prvi put u životu orkestar svira kako je dirigiram

Foto: VLm

Komentara 85

Avatar Retardo
Retardo
21:48 01.10.2015.

Krunislav Olujic, predsjednik Vrhovnog suda, po Vladinoj je optuznici, bio kriv sto je u razdoblju od sijecnja do kolovoza 1996., u Zagrebu i Osijeku, "odrzavao seksualne odnose s maloljetnim osobama" koje mu je "podvodio" njegov osjecki prijatelj Branimir Culina, inace "osoba do sada prijavljivana za vise tezih krivicnih djela".

RI
Rizlman
21:57 01.10.2015.

Svi ovi procesi i sve ovo što je pokrenuto prema Sanaderu, pokrenuto je iz samo jednog i jedinog razloga, a to je zato što je Sanaderova Vlada odmah po dolasku na vlast krajem 2003. godine pružila Njemačkoj pravnu pomoć koja im je bila potrebna za procesuiranje udbaškog ubojice Krunoslava Pratesa. Sve ostalo su priče za malu djecu i naivce.

Avatar guten_tag
guten_tag
22:06 01.10.2015.

Ne ulazim u krivnju ili nevinost Sanadera niti sam njegov odvjetnik međutim ovaj cirkus od presude je morao pasti. Amater vidi da je to dno dna od suđenja. Nije mi jasno kako to suci sude ne poštujući standarde i zakonite dokaze. Obrazloženje kako je "narod osiromašio" i slične umotvorine sutkinje su smiješne i prepisane s ulice i iz lešinarskih medija. Upravo Sanader je prodao državne imovine vrijedne silne milijarde i podijelio za izmišljene dugove umirovljenicima i to 7% INE, 8% Plive, 35% t-coma. Oni profućkali taj novac koji je u biti pojela inflacija i sada zube o klin. I sad taj narod "osiromašio" radi Sanadera koji je navodno skrenuo neke novce sebi na račun. Sutkinja koja donese takvu presudu a koja joj padne na Vrhovnom sudu bi trebala dobiti bezuvjetni otkaz. Umjesto otkaza ona se kandidirala za sutkinju Ustavnog suda očekujući nagradu od partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije