Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK POSTUPKA

U Sabor stigao DORH-ov zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta Borisu Miloševiću

Zagreb: Boris Milošević dao je izjavu medijima nakon Koalicijskog sastanka u Vladi
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
17.06.2022.
u 13:04

To je zapravo nastavak postupka iz veljače kada je Vlada Miloševiću skinula imunitet kao tadašnjem potpredsjedniku Vlade, i to zbog provođenja postupka istrage, rekao je Robert Jankovics.

 Nakon što se pojavila informacija da je DORH danas u Sabor uputio zahtjev za skidanjem zastupničkog imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade Borisu Miloševiću, koji je početkom svibnja aktivirao svoj zastupnički mandat, nazvali smo predsjednika saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) Roberta Jankovicsa koji je potvrdio točnost te informacije.

- Da, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je danas DORH-ov zahtjev za skidanjem imuniteta Borisu Miloševiću. Taj je zahtjev formalne naravi. To je zapravo nastavak postupka iz veljače kada je Vlada Miloševiću skinula imunitet kao tadašnjem potpredsjedniku Vlade, i to zbog provođenja postupka istrage. Kako je Boris Milošević početkom svibnja aktivirao svoj zastupnički mandat u Saboru tako smo mi sad dobili DORH-ov zahtjev za skidanjem Miloševićeva zastupničkog imuniteta. U DORH-ovu zahtjevu koji smo zaprimili kao obrazloženje piše da je u pitanju sumnja na poticanje počinjenja kaznenog djela - kazao nam je Robert Jankovics.

A kada bi se mogla održati sjednica MIP-a na kojoj bi se odlučivalo o ovom DORH-ovu zahtjevu, pitali smo ga.

- Mi ćemo o tome odlučivati na sjednici MIP-a u utorak, no MIP daje samo prijedlog odluke, a konačnu odluku donosi Sabor na svojoj plenarnoj sjednici te se onda o toj odluci u Saboru mora i glasati. Kako idućeg tjedna nema zasjedanja Sabora onda bi se, pretpostavljam, o pitanju skidanja imuniteta Borisu Miloševiću u Saboru moglo glasati u petak 1. srpnja - uzvratio je Robert Jankovics dodavši da on mišljenje i stav članova Povjerenstva o ovom slučaju ne bi prejudicirao.

Komentara 9

SV
Sveznadar
13:41 17.06.2022.

Ima li kladionica o broju lupeža ministara? Oni su ka pečurke posli kiše.

KO
koraknaprijed
13:35 17.06.2022.

Ako je kriv mjesto mu se zna,REMETINAC kao i za sve druge kriminalce.

DU
Deleted user
13:53 17.06.2022.

Sad će opet narod i mediji biti krivi zbog hajke na Paladinu i načina na koji je preko noći došao do 60 milijuna kuna imovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije