Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN ODLAZAK

Bivša ministrica Tramišak: U kratkom razgovoru s Plenkovićem nisam dobila adekvatan odgovor zašto to čini

Nataša Tramišak, smijenjena ministrica, održala konferenciju za medije
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
11.01.2023.
u 19:28

Odlazim uzdignute glave i ostavila sam dobre rezultate, kazala je Tramišak

Premijer Andrej Plenković potvrdio je, nakon sastanka koalicije i užeg kabineta Vlade, kako je, uz Ivana Paladinu, s pozicije ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije razriješena Nataša Tramišak. Nakon konferencije premijera Plenkovića, medijima se obratila i Tramišak. 

"Nakon što je predsjednik Vlade najavio moju smjenu naravno da sam imala potrebu pozvati vas. Ja se zahvaljujem svima s kojima sam razgovarala i s kojima smo napravili dobre rezultate. No, ono što moram reći, u mom kratkom razgovoru s premijerom Plenkovićem nisam dobila adekvatan odgovor zašto to čini. I sada premijer na konferenciji nije dao odgovore za moju smjenu", kazala je. 

"Dala sam svoj značajan doprinos. Premijer me ne vidi u svom timu i ne vidim koji su razlozi za to", dodala je.

Komentirala je i nepravilnosti u Ministarstvu. 

"Zatekla sam dvije istrage. Jedna je završila optužnicom prije nekoliko tjedana, a ticala se afere Softver. Ta istraga je pokrenuta 2019., izvidi USKOK-a su bili u tijeku. Istraga se intenzivirala kad je s radom počeo Ured europskog tužitelja", rekla je.

"Bez obzira na istragu koja je bila u tijeku mi smo se trudili raditi svoj posao. Svim djelatnicima koji su bez obzira na to dali svoj trud. Aktivirat ću svoj mandat u Saboru nakon ovog. Nisam bila puno prisutna u medijima, radili smo. Odlazim uzdignute glave i ostavila sam dobre rezultate", kazala je.

"Nisam dobila niti jedan konkretan razlog od premijera", kazala je na ponovo pitanje novinara.

Novinari su Tramišak pitali  hoće li podržavati rad Vlade.

"Ono što mogu reći da ću raditi u interesu hrvatskih građana. HDZ kao najveća stranka drži snažnu i stabilnu većinu u Saboru. Ne mogu reći da je netko od njih tražio moju smjenu", dodala je. "Moja odgovornost je prema hrvatskim građanima i glasat ću sukladno tome, ako mislim da Vlada radi za dobrobit građana", kazala je. 

"Najavila se rekonstrukcija Vlade radi pitanja obnove zbog sve one problematike koje uz pitanje obnove imamo. Na to je premijer dobio bjanko potvrdu Predsjedništva, međutim on je nakon dva dana promijenio svoju odluku i odlučio mene obuhvatiti tom rekonstrukcijom", kazala je Tramišak. 

Na pitanje je li Plenković tražio nešto od nje u Ministarstvu s čim se ona nije slagala Tramišak je rekla: "Nisam imala s njim takve razgovore".

"Ne znam zašto je premijer izgubio povjerenje u mene ni je li ga ikad imao, ali mogu reći da niti jedan čovjek u demokratskim procesima ne može biti one man band, to nije dobro”, kaže.

"Osobno sam zadovoljna što smo napravili, na suradnji s kolegama u Vladi. Gospodin Andrej Plenković, odlučio se na rekonstrukciju Vlade i zašto je mene smijenio to zna samo on, meni nije dao odgovore, dodala je.  

Komentara 96

TO
ToVuS
19:47 11.01.2023.

Čemu si se ti sestro nadala..taj jedino Pupovca mora slušat

GO
goran2hr
19:55 11.01.2023.

Pa i inače, kada to Plenković daje "adekvatan odgovor". Osobito kada odgovara u Saboru. Na naručena ljigava pitanja HDZ-ovaca, on tobože poentira. Na sva druga, spina, vrijeđa i petlja na meta jeziku.

NO
Nordik
19:56 11.01.2023.

Bravo mala, imati svoj stav kod Plenkovića je poštenje i hrabrost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije