Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banski dvori

Plenković: Predložio sam Branka Bačića za ministra graditeljstva, a Šimu Erlića za ministra EU fondova

Plenković razriješio Paladinu i Tramišak, novi ministri su Branko Bačić i Šime Erlić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
11.01.2023.
u 18:51

Na današnjim sastancima raspravljalo se o rekonstrukciji Vlade

Premijer Andrej Plenković najavio da će ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladinu zamijeniti predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, a ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak državni tajnik Šime Erlić.

"Smatram da su kadrovske promjene primjerene i potrebne. Nakon razgovora i nakon današnjeg sastanka parlamentarne većine gdje sam dobi potporu, i nakon što sam razgovarao s Paladinom i Tramišak odlučio sam ih razriješiti i predložiti nove članove Vlade, Za novog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva predložit ću Branka Bačića, potpredsjednika HDZ-a i potpredsjednika Kluba HDZ-a, čovjeka koji je obnašao funkciju ministra graditeljstva u Vladi 2010., 2011, ja sam tada bio državni tajnik za Europske integracije tako da smo i tada intenzivno surađivali. On je jedan od mojih najbližih suradnika i čovjek s najvećim iskustvom upravo za ovaj ključni prioritet, a to je obnova od potresa koja mora biti prioritet," kazao je premijer.

"Ministricu Tramišak zamijenit će Šime Erlić, dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, član Predsjedništva HDZ-a, predsjednik gradske organizacije Grada Zadra, čovjek koji je jako dobro upućen u sve procese korištenja europskih sredstava u uvjeren sam da će on svojom svježinom i energijom i znanjem dati doprinos radu Vlade", dodao je. 

"Želim zahvaliti ministrici Tramišak na njezinom doprinosu u zadnje dvije i pol godine u radu Vlade, u svemu što se odnosilo na njezinu nadležnost. Isto tako zahvaljujem ministru Paladini koji je s nama bio desetak mjeseci koji je dao svoj doprinos i ubrzanju obnove i s kojim sam se dogovorio u razgovorima proteklih tjedana, s kojim sam se dogovorio da bi bilo najprimjerenije, i on je sam na određeni način to htio, da napusti Vladu", kazao je Plenković. 

"Što se tiče ministrice Tramišak, ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, i ja to razumijem, ali s druge strane predsjednik Vlade ima pravo birati članice i članove Vlade, svoje suradnike, i njoj i njemu želim puno uspjeha", kazao je premijer. Dodao je da će Saboru uputiti zahtjev za izglasavanje povjerenja novim članovima Vlade. 

Kazao je premijer da će se sada posebno usmjeriti na obnovu.

"Branko Bačić je jedan od mojih najbližih suradnika, normalno je da on ako ulazi u Vladu ide na mjesto potpredsjednika Vlade. I on će uvjeren sam, a već razgovaramo i o institucionalnom promjenama", kazao je premijer.

 "Mi ćemo to formalizirati, predložiti Saboru i ubrzati sve procese", najavio je Plenković. Potvrdio je premijer i da će smijeniti čelnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordana Hanžeka.

"Zahvalit ćemo se gospodinu Hanžeku, razgovarao sam s njim o tome i obavijestio ga, tako da će biti dosta promjena", rekao je Plenković.

"Branko ima vremena najmanje do kraja mandata ove naše Vlade", kazao je na pitanje koliko Bačić ima vremena da nešto napravi s obnovom. 

Ključne riječi

Komentara 33

IV
Ivanbarak
18:47 11.01.2023.

Izabra je za ministra Branku Bačića poznatog nosača torbi

Avatar Asterix
Asterix
18:51 11.01.2023.

Prvorazredni menager bira prvorazredne suradnike, drugorazredni menager bira trećerazredne suradnike. Neću ga imenovati samo ću reći da je na slici.

TO
ToVuS
19:41 11.01.2023.

Sve gori od gorega..a šta očekivat od anemičnog srboljupca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije