Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVONA MILINOVIĆ

Bivša HDZ-ovka na koju se izderao Obersnel: On nema hrabrosti sjesti pored mene

Foto: HRT
15.07.2020.
u 22:16

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel napao je nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku, Ivonu Milinović.

Bivša HDZ-ovka Ivona Milinović gostovala je u Temi dana HRT-a te komentirala verbalni ispad Vojka Obersnela.

U emisiju je bio pozvan i Obersnel, ali se ispričao ranije dogovorenim obvezama.

"Smatram da o gradonačelniku na odlasku nema potrebe previše razgovarati. Ne bih na njega trošila previše riječi, nije imao hrabrosti niti sjesti sa mnom u studio", rekla je na početku Milinović. "Važnije je razgovarati o tome zašto mladi vijećnici SDP-a nisu reagirali niti na jedan njegov divljački ispad, a bilo ih je nebrojeno puta do sada", kaže te poručuje da SDP zbog toga nema budućnost u Rijeci.

Dodala je da Obersnel nema hrabrosti argumentirano joj reći što je sve neistinito izgovorila.

"Je li istina da je suprug njegove vrlo bliske suradnice u gradskoj upravi dobio vrlo izdašna sredstva kao autor u sklopu Europske predsjednice kulture, neka kaže je li neistina da je taj isti suprug bio suvlasnik tvrtke s današnjim pročelnikom za kulturu Grada Rijeke bivšim članom Leta 3, tvrtkom koja je netom prije nego je Šarar postao pročelnik isposlovala oko 900 tisuća kuna od Grada Rijeke i to je jedina referenca Šarara za njegovo mjesto. Jedina njegova hrabrost je to što je nešto veći od mene, ali nema hrabrosti sjesti pored mene i na jedan kulturan i argumentiran način razgovarati", rekla je Milinović.

Na pitanje ima li dokaze, budući da je riječ o teškim optužbama, kaže da je mnogo puta upozoravala, a Obersnelova suradnica i njezin suprug su joj prijetili tužbom za klevetu, ali ona nikada nije podnesena. Dodaje da to nije nepoznato medijima, prenosi HRT.

Smatra da gradonačelnik treba osuditi kulturnu korupciju u Rijeci i smijeniti svog pročelnika Šarara, pod čijom se ingerencijom, tvrdi Milinović, dogodio niz netransparentnih postupaka u agenciji Rijeka 2020 koja je provodila program Europske prijestolnice kulture. Dodaje da je upozoravala na niz nepravilnosti koje su rezultirale kaznenom prijavom zbog namještanja javnog natječaja.

Kaže da ju je podržala cijela oporba. Od svih vijećnika će tražiti osude gradonačelnikovih riječi kojima ih naziva "kretenima" i pokazivanje srednjeg prsta. Tražit će da se donese osuda njegovog ponašanja i da ga, pri prvom sljedećem nastupu, izbaci iz gradske vijećnice.

"Nisam zadovoljan što sam se dao isprovocirati, ja sam samo čovjek s dobrim i lošim stranama. Naravno kad vas netko satima vrijeđa i laže, da možete izgubiti živce. Nemam se potrebu ispričavati njoj, imam se potrebe ispričati svim ostalim vijećnicima", poručio je tijekom dana Obersnel.

Podsjetimo, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel napao je nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku, Ivonu Milinović. 

Nakon njegovog divljanja po dvorani, u Centru Zamet zavladala je neugodna tišina, a stvar je spašavao koliko je i kako mogao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Vijećnica Milinović u nekoliko je navrata u raspravi istaknula da ne može podržati rebalans proračuna zbog toga što je trebalo na rashodovnoj strani kresati programe Europske prijestolnice kulture te odustati od projekta obnove motornog broda Galeb. U nekoliko navrata navela je i da su supružnici zaposlenika gradske uprave dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK i da je to krajnje dvojbeno.

Obersnel je u jednom trenutku pukao. Poručio joj je da "ne s*re", da ne priča gluposti, da je alapača i da vrijeđa sve zaposlenike gradske uprave. 

"Mene odavde mogu izbaciti samo građani Rijeke", izjavio je rekavši kako ga nitko ne može izbaciti sa sjednice. 

Na kraju se ipak smirio, sjeo na mjesto, a predsjednik gradskog vijeća Andrej Poropat dodijelio mu je opomenu.

Podsjetimo, Milinović je prošle godine izbačena iz HDZ-a zbog izjave o Srbima i vrbama. 

"Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba", citirala je vijećnica pjesmicu na jednom podcastu. Nakon toga je dala svoj osvrt na pjesmicu. Prvo, rekla je da joj ne smeta navijački folklor. A onda je rekla da Rijeci ne trebaju vrbe jer nema puno Srba.

Komentara 15

RI
rimac444
22:53 15.07.2020.

Za partijska piskarala bitno je u naslovu što je bivša HDZ-ovka, a ne što je Obrsnel kriminalac, što je teška bezobrazna sirovina i neće odgovoriti na pitanje očigledne korupcije, a to je u Rijeci način partijske vladavine.

Avatar barba_barba
barba_barba
22:27 15.07.2020.

Bitno je da je Vojko antfasista

DU
Deleted user
22:33 15.07.2020.

Izgleda da bi dorh imao šta raditi u Rijeci i to jedan duži period.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije