Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOSTI U HBK

Biskupi izabrali mons. Đuru Hranića za potpredsjednika

Osijek: Misno slavlje na Veliki četvrtak u konkatedrali sv. Petra i Pavla predvodio biskup Hranić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
15.11.2023.
u 17:38

Mons. Hranić dosad je obavljalo i obavljat će dužnosti člana Stalnoga vijeća HBK

Na redovitom 67. zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u srijedu 15. studenoga 2023. za novog potpredsjednika HBK-a izabran je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, a za novog člana Stalnoga vijeća HBK-a krčki biskup mons. Ivica Petanjak, objavio je Tiskovni ured HBK, a prenijela Izvještajna katolička agencija IKA.

Mons. Hranić dosad je obavljalo i obavljat će dužnosti člana Stalnoga vijeća HBK, član je Biskupske komisije HBK za odnose s državom, predsjednik Komisije HBK Iustitia et pax te predsjednik Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju.

Mons. Ivica Petanjak član je Biskupske komisije HBK za Papinski zavod sv. Jeronima u Rimu, predsjednik Vijeća HBK za misije i predsjednik Odbora HBK za pastoral djelatnika u zdravstvu.

VEZANI ČLANCI:

 

Komentara 3

M3
Miške 3
03:57 16.11.2023.

Izabrali pedru

FR
franjo
18:41 15.11.2023.

Bravo ! Izabrali su pravoga. Onoga koji je zatuškavao pedofiliju kod njemu podređenih svećenika .

MI
milicija
19:01 15.11.2023.

slavonski hranić iz bezhrane slavonije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije