Naslovnica Vijesti Hrvatska

Biskup Uzinić: Vodstvo Crkve postalo sinonim za licemjerje

Ovi skandali ostavljaju dojam da smo upravo mi oni koji su, prikrivajući pedofiliju, sebi i svojima dozvolili najgore moguće oblike nemorala
03. rujna 2018. u 00:01 45 komentara 6876 prikaza

Tumačeći evanđeosko čitanje od ove nedjelje o farizejima i licemjerju, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić osvrnuo se i na aktualni problem s pedofilijom u Crkvi, odnosno s licemjerjem među klerom koje je dovelo do toga zla.

Moraju vratiti povjerenje Australski svećenici neće tolerirati pedofilska zlostavljanja, ali ispovjednu tajnu neće odavati

– Mogli bismo reći da smo i mi, kad kažem mi onda osobito mislim na nas koji u Katoličkoj crkvi imamo vodeću ulogu, postali svojevrsni sinonim za licemjerje. Kako drukčije nazvati skandale koji posljednjih godina potresaju Katoličku crkvu, a kojima se u medijima osobito bavimo posljednjih dana – zapitao se u svojoj ovonedjeljnoj propovijedi, objavljenoj na internetskim stranicama svoje biskupije, dubrovački biskup.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Skida se tajna sa stvarnih vlasnika tvrtki

- Genij s pola srca: Napiši zadaću odmah, bit ćeš sretniji

- Lovac na stršljenje: Nikad ih nije bilo toliko, ovo su ljeto eksplodirali

- Argentinska ekonomija ponovno je na rubu kolapsa

 | Autor :

Papa Franjo Papini pristaše: 'Konzervativci žele poništiti Franjino otvaranje Crkve prema razvedenima i homoseksualcima'

 

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
 • kakomijetakomije:

  Matejevo evanđelje 23 poglavlje o tome govori a u Propovjednik 1,9 piše:Što je bilo, opet će biti, i što se činilo, opet će se činiti, i nema ništa novo pod suncem.

 • jocoudriga:

  Vijesti koje nisu nove...čitajte što što su o crkvi pisali Ante Starčević,Stjepan Radić ili Krleža...ništa nova u ovoj nastranoj organizaciji. Ne postaje bolja.Ovcama preostaje da po običaju samo bleje.

 • Avatar juliana_c
  juliana_c:

  Ljudi ( imenom poznati ) su zatražili ocitovanje od Krcke biskupije, Hrvatske biskupske konferencije, papinskog nuncija i bivšeg krckog biskupa, današnjeg kardinala Josipa Bozanica........... Pitali su ih, izmedu ostalog, je li primjereno da covjek koji je osuden za pedofiliju (DRAGOGO ... prikaži još!O Ljubicic) sudjeluje u misnim slavljima i hoce li nadležni pojedinci u biskupiji snositi ikakve sankcije za ovakvo postupanje. nitko nije odgovorio, osim što su ih iz Zagrebacke nadbiskupije uputili na Krcku biskupiju, odakle su im poklopili slušalicu cim su se predstavili i zatražili generalnog vikara Franju Velcica.