Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Biskup Uzinić: Vodstvo Crkve postalo sinonim za licemjerje

03.09.2018.
u 00:01

Ovi skandali ostavljaju dojam da smo upravo mi oni koji su, prikrivajući pedofiliju, sebi i svojima dozvolili najgore moguće oblike nemorala

Tumačeći evanđeosko čitanje od ove nedjelje o farizejima i licemjerju, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić osvrnuo se i na aktualni problem s pedofilijom u Crkvi, odnosno s licemjerjem među klerom koje je dovelo do toga zla.

– Mogli bismo reći da smo i mi, kad kažem mi onda osobito mislim na nas koji u Katoličkoj crkvi imamo vodeću ulogu, postali svojevrsni sinonim za licemjerje. Kako drukčije nazvati skandale koji posljednjih godina potresaju Katoličku crkvu, a kojima se u medijima osobito bavimo posljednjih dana – zapitao se u svojoj ovonedjeljnoj propovijedi, objavljenoj na internetskim stranicama svoje biskupije, dubrovački biskup.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Skida se tajna sa stvarnih vlasnika tvrtki

- Genij s pola srca: Napiši zadaću odmah, bit ćeš sretniji

- Lovac na stršljenje: Nikad ih nije bilo toliko, ovo su ljeto eksplodirali

- Argentinska ekonomija ponovno je na rubu kolapsa

 

Ključne riječi

Komentara 45

Avatar kakomijetakomije
kakomijetakomije
22:27 02.09.2018.

Matejevo evanđelje 23 poglavlje o tome govori a u Propovjednik 1,9 piše:Što je bilo, opet će biti, i što se činilo, opet će se činiti, i nema ništa novo pod suncem.

JO
jocoudriga
05:49 03.09.2018.

Vijesti koje nisu nove...čitajte što što su o crkvi pisali Ante Starčević,Stjepan Radić ili Krleža...ništa nova u ovoj nastranoj organizaciji. Ne postaje bolja.Ovcama preostaje da po običaju samo bleje.

Avatar juliana_c
juliana_c
12:07 03.09.2018.

Ljudi ( imenom poznati ) su zatražili ocitovanje od Krcke biskupije, Hrvatske biskupske konferencije, papinskog nuncija i bivšeg krckog biskupa, današnjeg kardinala Josipa Bozanica........... Pitali su ih, izmedu ostalog, je li primjereno da covjek koji je osuden za pedofiliju (DRAGOGOO Ljubicic) sudjeluje u misnim slavljima i hoce li nadležni pojedinci u biskupiji snositi ikakve sankcije za ovakvo postupanje. nitko nije odgovorio, osim što su ih iz Zagrebacke nadbiskupije uputili na Krcku biskupiju, odakle su im poklopili slušalicu cim su se predstavili i zatražili generalnog vikara Franju Velcica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije