Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osoba tjedna

Biskup koji je očitao lekciju svim ksenofobima

mate uzinić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
05.09.2015.
u 19:06

"Mi nismo vlasnici oprosta, mi oprost dijelimo uime Isusa Krista", poručio je svim hrvatskim svećenicima

U tjednu kada smo se naslušali previše ksenofobnih, pa čak i rasističkih komentara o tome kako bi se Hrvatska trebala postaviti prema sirijskim izbjeglicama kojih deseci tisuća pristižu u Europu, vrlo snažno i pozitivno zazvonila je poruka dubrovačkog biskupa Mate Uzinića.

"Ne smije se postavljati pitanje treba li primiti izbjeglice, nego se treba postavljati pitanje samo kako ih primiti... Trebamo napraviti što možemo da tim ljudima pred našim vratima pomognemo jer im je pomoć potrebna", poručio je biskup Uzinić i podsjetio kako se trebamo prisjetiti da smo i sami bili izbjeglice i da su nas drugi primili. Dubrovački biskup lijepo se nastavio i na papu Franju koji je od svećenika zatražio da oproste grijeh svim katolkinjama koje su napravile pobačaj, pod uvjetom da se pokaju.

"Mi nismo vlasnici oprosta, mi oprost dijelimo uime Isusa Krista", poručio je svim hrvatskim svećenicima.

>>Biskup Uzinić o izbjeglicama: Oni nam mogu dati nastavak života

>>Oko 200 izbjeglica umrlo u moru kod Libije na putu prema EU

Komentara 182

Avatar pozor
pozor
19:33 05.09.2015.

Sve je to ljepo sto je biskup rekao,treba biti dobar krscanin.Samo sto ovo nisu izbjeglice,ovo su imigranti koji na silu zele doci u zemlju u koju su oni sami zazeljeli,ne postujuci granice,drzave,domace stanovnistvo,zakone,radeci nerede i sve ostalo sto mi kao izbjeglice 90 tih nismo radili,zato molim vas i medije da nas izbjeglice 90 tih ne poistovjecujete sa ovom ruljom koja nije dosla ovdje u dobroj namjeri.Mi se nismo ovako ponasali kao sto se oni ponasaju i mi se nismo nikome nametali i nasu kulturu ili vjeru,mi smo se prilagodili zemlji u kojoj smo izbjegli.A i mnogi su se tada i vratili nazad.A ovi ovdje se nemaju namjeru vracat,nemaju niti namjeru se prilagodit domacem stanovnistvu nego ce nametat svoju kulturu i sve ono sto je u suprotnosti sa nasom vjerom i zapadnjackim standardima

VE
vedriti
20:04 05.09.2015.

U nekim zemljama dok su migranti putovali, nisu uzimali hranu, jer je Kriz bio na kutijama( hrana Crvenog Kriza).

MO
morituriite
20:09 05.09.2015.

Kad te hvale mediji, uz političare, apsolutno najgori segment u hrvatskom društvu, onda znaš da nešto ne štima i smrdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije