Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak

Biološki tragovi otkrivat će i dob počinitelja zločina

\'14.04.2011 Zagreb-Dragan Primorac, znanstvenik, bivsi ministar Obrazovanja i sporta i bivsi clan HDZ-a. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/PIXSELL
20.06.2011.
u 21:12

Fenotipizacijom bioloških tragova moći će se otkriti je li osoba koja se traži, na primjer, ćelava – kaže prof. dr. sc. Dragan Primorac

Pitanje je dana kada će se na osnovi bioloških tragova pronađenih na mjestu zločina moći odrediti dob, boja očiju, visina i oblik kose počinitelja! Tu je studiju o budućnosti forenzičke genetike fenotipizacijom bioloških tragova predstavio Manfred Kayser na danas započetoj 7. ISABS konferenciji forenzičke, antropološke i medicinske genetike koja se do petka održava u Bolu na Braču.

- I hrvatski su forenzičari odmah spremni početi s tom revolucionarnom metodom koja će uvelike olakšati posao policiji pri rješavanju zločina. Ovom će se metodom moći otkriti i je li osoba koju se traži, na primjer, ćelava – kazao je prof. dr. sc. Dragan Primorac, organizator konferencije na kojoj je više od 500 sudionika, a predavat će 70-ak najvećih svjetskih stručnjaka iz 40-ak država.

Newyorška policija predstavila je novu tehnologiju razdvajanja utvrđivanja identiteta kod zločina s više počinitelja (npr. silovanja). Konferencija je započela predavanjem Petera Underhilla, jednog od autora o genskom podrijetlu Hrvata kojim je znanstveno dokazano da su hrvatski muškarci na ovim prostorima preživjeli ledeno doba.

Predavanja sluša i 140 studenata.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
21:24 20.06.2011.

Konačno nešto od Primoraca u čeg mogu vjerovati!

KL
klubuhb1
21:52 20.06.2011.

iskreno nemrem ga zamisliti ali činjenica je da u svijetu Primorac nešto znaći, uostalom da nije stručan nebi več godinama k nama dolazili vodeči svjetski forenzičari

OB
-obrisani-
22:48 20.06.2011.

sto ne provjrite jesu li SRBI svi TURSKOG PORIJEKLA,ahhehehehheheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije