Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Bio je mašina koja je skupljala ljude oko sebe i to je znao divno raditi'

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković izjavio je novinarima da će Milan nedostajati, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istaknuo je kako je u Zagrebu vidio da je Bandić volio svoj posao
03. ožujka 2021. u 13:24 1 komentara 126 prikaza
Građani Zagreba upisuju se u Knjigu žalosti za preminulog Bandića
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oprostili su se u srijedu i gradonačelnici Skopja, Ljubljane, Beograda, Sarajeva i Splita koji su se u predvorju Gradske uprave upisali u knjigu žalosti. Gradonačelnike glavnih gradova okolnih zemalja i Splita primila je zamjenica gradonačelnika koja, nakon smrti Milana Bandića, obnaša dužnost zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

MIROGOJ Ispratio ga veliki broj građana: Pokopan je Milan Bandić

"On je bio mašina koja je skupljala ljude oko sebe i to je znao divno raditi", rekao je gradonačelnik Skopja Petre Shilegov te izrazio žaljenje što ih je Bandić danas okupio tužnim povodom.

Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković izjavio je novinarima da će Milan nedostajati, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić istaknuo je kako je u Zagrebu vidio da je Bandić volio svoj posao. "To da je volio svoj posao vidi se u Zagrebu. Danas, kada sam došao i prošao kroz Zagreb, vidio sam pečat koji je on ostavio", istaknuo je beogradski gradonačelnik.

Milan Bandić ODALI MU POČAST Bandić dobiva ulicu u Rusiji: 'On je naš veliki prijatelj, njegovo ime će biti besmrtno u našem gradu'

Sarajevski gradonačelnik Abdulah Skaka ocijenio je da je Bandić doživljavao svoj posao kao hobi. "Sigurno će Zagreb pamtiti Bandića kao čovjeka koji je puno napravio za ovaj grad", dodao je.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ustvrdio je da je Bandić građanima davao sebe te izrazio sućut njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih