Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODALI MU POČAST

Bandić dobiva ulicu u Rusiji: 'On je naš veliki prijatelj, njegovo ime će biti besmrtno u našem gradu'

Milan Bandić
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/2
02.03.2021.
u 18:09

Bandić je prije nekoliko godina proglašen počasnim građaninom toga grada, a sam ruski predsjednik Vladimir Putin ga je odlikovao ordenom prijateljstva

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dobit će svoju ulicu u Beslanu, ruskom gradu koji je u svijetu najzapamćeniji ostao po talačkoj krizi u jednoj školi, a koja je završila tragično s više od 300 mrtvih i više stotina ranjenih.

"On je veliki prijatelj brojnih generacija beslanske mladeži. Gradonačelnik Zagreba je bio 21 godinu, od kojih nas je 15 godina pozivao da praznike provedemo na Jadranskoj obali. Oko tisuću djece Beslana posjetilo je Milana Bandića. Nažalost, ne možemo doći na njegov sprovod, ali će njegovo ime biti besmrtno u našem gradu'', rekla je Viktoria Kotsoeva, jedna od taoca preživjelih u talačkoj krizi u Beslanu 2004. godine, prenosi Osnova.news.

Podsjetila je da je Bandić prije nekoliko godina proglašen počasnim građaninom toga grada, kao i da ga je sam ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao ordenom prijateljstva.

>> VIDEO Bandić je u Zagreb došao s jednim koferom, radio je u hladnjači

Podsjetimo, smrt je jako potresla i bivšeg ruskog veleposlanika Anvara Azimova koji je bio veliki prijatelj Milana Bandića. Sa zagrebačkim gradonačelnikom je radio na velikim projektima približavanja Hrvatske i Rusije.

- Iskreno tugujem zbog prerane smrti mog dragog prijatelja i brata Milana Bandića, izvanrednog sina hrvatskog naroda, istinske legende Zagreba, koji je svojim nesebičnim radom proslavio Zagreb i cijelu Hrvatsku. Smatram da je potrebno jedan od središnjih zagrebačkih trgova nazvati njegovim imenom i podići spomenik slavnom sinu grada Zagreba i hrvatskog naroda - kazao je potreseni Azimov nakon Bandićeve smrti.

Ključne riječi

Komentara 68

Avatar drug Joža
drug Joža
19:16 02.03.2021.

Nije bio gradonačelnik 21 već 19, jer je dao ostavku kad je vozio pijan i kasnije kad je bio u zatvoru.

KO
Kokoiduhovi
18:16 02.03.2021.

Ako ljudi žele, neka imenuju ulicu po njemu; vjerojatno ih je zadužio nekako i nečim. U Zagrebu nikako ne bi trebala osvanuti ni uličica...ionak ima zlatnih WCa, fontana, žičara....a sjetit će ga se i naši praunuci koji će morati otplaćivati kredite i dugove za tramvaje, žičaru, tzv. obnavljanje mostova, ulica.....

Avatar SileZla
SileZla
21:03 02.03.2021.

Jedva čekam da završi ovaj Bandić-Balašević teror. Iz ovog članka bi se moglo zaključit da je Bandić na putu da dostigne famu druga Tita. Šteta što se utakmica Dinama igrala u krivo vrijeme pa se igrači i navijači nisu spontano rasplakali kao onda u Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije