Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povlačenje kandidature

Biljana Borzan: Pokazali smo se neozbiljni i nesposobni

02.07.2015., Pula - U hotelu park Plaza Histrija odrzana konferencija za medije na kojoj su Biljana Borzan i Olga Sehnalova?prestavile rezultate istrazivanja kvalitete naizgled istih proizvoda u razlicitim drzavama clanicama EU.  Biljana Borzan.  Photo: D
20.11.2017.
u 11:04

'Bolje da je vlada odmah rekla da ne može ili neće ulaziti u ovaj pothvat nego da nas ovako osramoti', poručuje Borzan.

Nakon objave da je Hrvatska povukla kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove stigao je komentar predstavnice Europskog parlamenta za odnose s agencijom, Biljanom Borzan

'Radi se o sramotnom završetku iznimno loše odrađenog posla. Službeno objašnjenje iz vlade se dade sažeti u to da druge države članice nisu prepoznale svu veličanstvenost naše kandidature. Debakl se počeo nazirati kada je vlada tek u lipnju osnovala radnu skupinu za izradu kandidature, a rok za prijave je u bio u srpnju. Mjesec dana da se napravi ogroman posao za koji su se druge države počele pripremati prije godinu dana!?,“ izjavila je Borzan.

02.07.2015., Pula - U hotelu park Plaza Histrija odrzana konferencija za medije na kojoj su Biljana Borzan i Olga Sehnalova?prestavile rezultate istrazivanja kvalitete naizgled istih proizvoda u razlicitim drzavama clanicama EU.  Biljana Borzan.  Photo: D
1/5

Danas se u Bruxellesu, pri Vijeću za opće poslove Europske unije, glasa o novim sjedištima za Europsku agenciju za lijekove i Europske agencije za bankarstvo koje se sele iz Londona. Ministri vanjskih poslova država članica glasaju tko će dobiti jackpot u vidu stotina dobro plaćenih stručnjaka, noćenja, kongresnog turizma i utjecaja.

„Mi smo se morali uključiti u ovu utrku jer smo jedna od nekoliko države članice koje nemaju niti jedno tijelo EU. Čak i da nismo dobili Agenciju za lijekove, dobra kandidatura bi nam poslužila kao zalog za ubuduće, za neke buduće agencije i povlastice. Najgora posljedica ovog raspleta događanja je činjenica da smo se pokazali neozbiljni i nesposobni odraditi iole zahtjevan posao. Ja na to upozoravam praktički od dana britanskog referenduma,“ kazala je hrvatska europarlamentarka.

Borzan: Hoće li itko biti pozvan na odgovornost radi ovog debakla?

Borzan je bila u stalnom kontaktu s vodstvom agencije za lijekove i neslužbeno je saznala da se grad Zagreb solidno predstavio u agenciji. S druge strane vladina prijava, koja je trebala sadržavati podatke o predloženoj zgradi, međunarodnim letovima, školama za djecu zaposlenika i drugim tehničkim pitanjima, je napravljena nepotpuno. Komisija je ocijenila da u većini kriterija nisu dostavljeni traženi podaci.

„Bolje da je vlada odmah rekla da ne može ili neće ulaziti u ovaj pothvat nego da nas ovako osramoti. Niti se lobiralo kako treba, niti se djelovalo prema zaposlenicima agencije na vrijeme. Ministri su išli u London na finale Wimbledona, a nikome nije palo na pamet da svrati do agencije i lobira. Tek nakon prozivki sklepala se nekakva delegacija u rujnu. I to nakon što su se zaposlenici agencije u anketi negativno izjasnili prema Hrvatskoj. Mene samo zanima hoće li itko biti pozvan na odgovornost radi ovog debakla?,“ zaključila je Borzan.

Pogledajte i video: Simptomi raka testisa koje muškarci ne bi smjeli ignorirati

Komentara 22

DD
ddh
11:50 20.11.2017.

U utrci sa Barcelonom, Amsterdamom i pogotovo Bonnom, Zagreb nije nikada imao niti trunka nekakve sanse. I s obzirom, da kod izbora novog sjedista te agencije vaznu rijec imaju i zaposlenici te iste, onda je od pocetka bilo jasno, da se sanse Zagreba smanjuju na minimum ili da ih uopce nema. A to ce biti tako i u buducnosti. Dok god hrvatskim javnim prostorom vladaju komunisticki mediji, dok god se u ti medijima sve okrece oko raznih kretena poputa Marasa ili Grmoje i dok god razni Bandici jednu selendru Zagreb zele prodati kao evropsku metropolu, dotle se za takve stvari ne treba niti natjecati. Jer Zagreb je jedan bahata selendra. Mozda bi po tradiciji mogao biti jedan pristojni evropski grad, ali grad cine i ljudi. A ti Marasi i Bernardici, Puljiske i Bandici su sa svojom bahatoscu i uobrazernoscu mogucnost, da Zagreb bude simpaticni evropski grad, vec odavno unistili. A Zagreb su komunisti i njjihovi naslednici unistavali unistili u zadnjih 60 godina. Sve kaj Zagreb ima lijepoga za pokazati i s cim se dici izgradili su ili Katolicka crkva (Katedrala) ili Franjo Josip (HNK, Mimara; Mirogoj i t.d.). A od 1945-e od kada su se u Zagreb poceli doseljavati i doselili komunjare koji su stare gospodske vile oteli vlasnicima i u te vile i stanove useljavali razne Josipovice i Milanovice, razne Marase i slicne, unistili su i poznati "zagrebacki stih" i pretvorili ga definitivno u selendru. To je nazalost tako.

DU
Deleted user
12:27 20.11.2017.

ma to je komplicirano, popuniti ponuđeni obrazac... a nema osobnog interesa ....

Avatar southman
southman
11:28 20.11.2017.

Nekada je javiš na neki natječaj čisto iz razloga da daš do znanja onima što odlučuju da postojiš kao opcija i da ćeš se idući put javiti sa puno ozbiljnijom ponudom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije