Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"otići ću u raj!"

'Bijela sestra' na Twitteru: Spremna sam na mučeništvo

'samantha04_nnn_rad_100712'
''
10.09.2012.
u 19:34

"Bijela sestra", kako je nazivaju islamisti, odala je počast bivšem vođi Al-Shabaaba, terorističke skupine povezane s Al-Qa'idom

Najviše od svega želim izraziti svoje mučeništvo, mislim da se moram pripremiti na to... i kupiti pancirku, napisala je na svom profilu na Twitteru Samantha Lewthwaite, jedna od najtraženijih islamskih radikalki na svijetu, žena-teroristkinja. Njezini planovi za mučeništvo dio su pjesme koju je sama napisala i nazvala "Možda sam sutra u raju".

"Bijela sestra", kako je nazivaju islamisti, odala je počast bivšem vođi Al-Shabaaba, terorističke skupine povezane s Al-Qa'idom, koji je ubijen prošlog tjedna te dodala kako bi "sutra mogla biti u raju jer dok gledam oko sebe vidim koliko je lijep džihad, koliko je živ u Keniji i u meni. Ja dišem džihad, došlo je moje vrijeme".

Policija je pojačala potragu za Lewthwaite nakon što se doznalo kako u jednom od brojnih islamističkih kampova obučava i trenira žensku grupu atentatora za borbu protiv nevjernika, donosi Daily Mail.

Podsjetimo, "bijela sestra" rođena je kao kršćanka, u školi je iz vjeronauka dobivala najviše ocjene, no kao 15-godišnjakinja odbacila je traperice, navukla hidžab i preobratila se na islam. Nekoliko godina poslije udala se za Jeremainea Lindsaya, čovjeka koji je 2005. kao bombaš samoubojica organizirao napad na londonsku podzemnu željeznicu. Tijekom istrage tvrdila je da nije ništa znala o suprugovim planovima, da su Jeremaineu islamisti isprali mozak i potom je nestala.

U pismima koje je policija pronašla u središnjoj Keniji, a za koja se vjeruje kako ih je ona napisala, naglašava kako je presretna što njezino dvoje djece, sin i kći, i sami žele biti mudžahedini.

>>Al-Qa'ida otima djecu i ‘odgaja ih za mučeništvo‘ i terorizam

Komentara 1

RE
@rea
20:30 10.09.2012.

Ako je spremna, uslišiti joj želju, čim prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije