Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak procesa

Bijela kuća: Biden prepušta Senatu da odredi sudbinu Trumpova opoziva

U.S. President Donald Trump arrives at Palm Beach International Airport
Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
21.01.2021.
u 06:39

Demokrat Biden prisegnuo je kao 46. američki predsjednik ranije u srijedu, tjedan dana nakon što je donji dom Kongresa izglasao već drugi opoziv Trumpa, optuživši ga za poticanje pobune i smrtonosnog napada na Kapitol 6. siječnja

Američki predsjednik Joe Biden prepustit će Senatu odluku o tome kako će nastaviti proces suđenja bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu, rekla je u srijedu glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

"Uvjereni smo da ... Senat ... može ispuniti svoju ustavnu dužnost dok istodobno odrađuje posao za američki narod", rekla je Psaki na brifingu za novinare u Bijeloj kući. "Predsjednik (Biden) će njima prepustiti mehanizme, vremenski okvir i ostale pojedinosti o tome kako će Kongres nastaviti s procesom opoziva", dodala je.

Demokrat Biden prisegnuo je kao 46. američki predsjednik ranije u srijedu, tjedan dana nakon što je donji dom Kongresa izglasao već drugi opoziv Trumpa, optuživši ga za poticanje pobune i smrtonosnog napada na Kapitol 6. siječnja.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
iva.begovic
08:16 21.01.2021.

Otišao je predsjednik, iskren, dobrih namjera ali loših manira. Došao je predsjednik suprotnih karakteristika.

PR
prokurator
10:27 21.01.2021.

biden pametno ne želi time prljati ruke. trumpa čeka sudbina kolinde: ružan san koji će svi nastojati zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije