Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komemoracija

BiH: Održan sprovod policajca kojega je ubio Edin Gačić

Edin Gačić
Foto: Facebook
12.02.2019.
u 12:28

Policajac Mahir Begić, kojega je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić, pokopan je u utorak, a njegovi su kolege na komemoraciji prije toga poručili kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja

Policajac Mahir Begić, kojega je prošle subote u okolici Sarajeva ustrijelio višestruki ubojica Edin Gačić, pokopan je u utorak, a njegovi su kolege na komemoraciji prije toga poručili kako neće posustati sve dok ne pronađu počinitelja tog zločina za kojim je u tijeku potraga bez presedana u Bosni i Hercegovini. Na komemoraciji u sarajevskom Domu policije bili su visoki državni dužnosnici, poput predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i ministra sigurnosti Dragana Mektića te brojni Begićevi kolege i prijatelji.

"Bio je uzoran policajac i, što je najvažnije, bio je dobar čovjek. Bio je predan poslu sve do tragičnog dana", kazao je ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara poručivši kako će ubojica biti izveden pred lice pravde.

Posebice je dirljiv bio istup Hasene Begić, majke ubijenog policajca.

"Ponosna sam majka. Ponosna sam na njegove kolege", kazala je pred okupljenima istaknuvši kako je njen sin cijelog života bio poštenjačina koji je bio i ostao heroj.

Mahir Begić (48) ubijen je u subotu kod poligona za policijsku obuku u mjestu Tarčin južno od Sarajeva. Očevidom je utvrđeno kako je ustrijeljen s tri metka u prsa i jednim u glavu, a analiza je pokazala kako je ubojstvo počinjeno istim oružjem kojim je pet dana prije toga kod Konjica ustrijeljen Saud Sultanić, žrtva Edina Gačića.

Begić je u trenutku kada je ubijen bio angažiran na straži, a mrtvog ga je pronašao kolega koji ga je došao zamijeniti na stražarskom mjestu. U potrazi za ubojicom Gačićem trenutačno je angažirano oko tisuću i dvjesto policajaca, a vlada Sarajevske županije ranije je tijekom dana raspisala i novčanu nagradu od 25,5 tisuća eura za svaku informaciju koja bi osigurala njegovo pronalaženje i uhićenje.

Središte potrage trenutačno je na području južno od Sarajeva prema Konjicu. Ministar sigurnosti Mektić ocijenio je u utorak kako u ovakvim okolnostima potragu bitno otežava činjenica da su policijske agencije u BiH podijeljene administrativnim granicama, što priječi njihovu učinkovitost.

"Nažalost, u ovom zločinu veliki udio ima i država. Nisu uspostavljeni potrebni mehanizmi (suradnje) i problem je naša podijeljenost", kazao je Mektić novinarima nakon komemoracije.

Udruga za zaštitu žrtava hrvatskoga pravosuđa organizirala sprovod pravde

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar TheJack
TheJack
14:28 12.02.2019.

Ja bih potrazio u, da li gornjoj, ili donjo Maoci. Ako nije tamo vjerujem da bi se stosta zanimljivog moglo naci.

DU
Deleted user
13:49 12.02.2019.

valjd đenaza ne sprovod.

DU
Deleted user
12:44 12.02.2019.

Aj dosta vise,,,pa imali smo i mi ovakog koji je pobio pola sela pa niste toliko pisali o njemu a ni o sprovodu policajca kojeg je ubio.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije