Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH:

Liječnici u Mostaru najavljuju opći štrajk

Najavljen štrajk liječnika u Mostaru
Foto: Thinkstock/ilustracija
12.03.2018.
u 11:58

Sa zviždaljkama i transparentima na kojima traže veća prava i pozivaju vlast na dijalog liječnici su se zaustavili ispred zgrade vlade Hercegovačko-nerevanske županije

Doktori medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u ponedjeljak su u središtu Mostara održali mirnu prosvjednu šetnju inzistirajući na povećanju cijene satnica rada i koeficijentima plaća te su najavili opći štrajk ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Sa zviždaljkama i transparentima na kojima traže veća prava i pozivaju vlast na dijalog liječnici su se zaustavili ispred zgrade vlade Hercegovačko-nerevanske županije. "Tražimo već ostvarena prava liječnika u drugim dijelovima Federacije BiH. Ništa ne krijemo, tražimo da i nama bude makar približno kao i ostalim liječnicima", rekla je za medije predsjednica Sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije Kristina Bevanda.

Kako je istaknula, liječnici prosvjedom žele skrenuti pozornost na ignorantski odnos županijske vlasti prema njihovih zahtjevima.
Liječnici su ranije najavili da će 19. ožujka stupiti u opći štrajk. Oni inzistiraju na povećanju satnice s trenutačnih 2 na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve skupine liječnika. U vrijeme štrajka primat će samo pacijente čiji je život ugrožen
Vlasti HNŽ-a pozvale su sindikat doktora medicine i stomatologije na postizanje zajedničkog dogovora s tri sindikata u zdravstvu u toj županiji protiveći se pojedinačnim pregovorima.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krotila
12:50 12.03.2018.

sve je to sarajevska muslimanska rabota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije