Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODVALE

Biden sve bolji, Palin se blamira

02.11.2008.
u 09:14

U velikome finalu predizborne utrke u središte pozornosti došli su i potpredsjednički kandidati te njihova spremnost da preuzmu tu važnu dužnost, pa čak i to da preuzmu Bijelu kuću u slučaju da se predsjedniku što dogodi.

Na skupovima Obamina potpredsjedničkog kandidata Joea Bidena vidjelo se da je on sve bolji i bolji te da se gotovo savršeno usklađuje s Obamom i u to unosi vrlo jaku osobnu notu. Iako se često ponavljalo da je Biden sklon gafovima, kojih je i bilo na početku kampanje, sada toga više nema. S druge strane, subota je za potpredsjedničku kandidatkinju Sarah Palin bila crni dan.

Prvo je na jednom predizbornom skupu u Floridi neprekidno pogrešno izgovarala ime grada u kojemu je imala skup. No, njezin najgori gaf dospio je u eter u Kanadi te se brzo proširio Sjedinjenim Državama – komičar s radiopostaje iz Montreala nazvao je njezin predizborni stožer i predstavio se kao francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Na telefon je brzo došla Sarah Palin i maznim glasom Sarkozyju govorila kako ona i John McCain iznimno poštuju njegovu potporu te da se nada skorom susretu. Lažni Sarkozy kazao je kako voli lov i kako bi rado s njom lovio iz helikoptera te da uopće ne vjeruje da ona nema iskustva u vanjskoj politici.

Na kraju je komičar rekao da je riječ o šali, no blamaža je već bila potpuna. Komentatori su kazali da je to najveći debakl nekog potpredsjedničkog kandidata u povijesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije