Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZNISMEN MIKE SARAN

Biciklom od Praga do Splita kako bi promovirao Jadran

Privatna arhiva
12.06.2021.
u 19:34

Vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav na biciklu je od subote, a u Split stiže u nedjelju

Kako bi skrenuo pozornost češkim turistima na Hrvatsku kao sigurnu destinaciju, Mike Saran, biznismen, filantrop i vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav i ove godine vozi 1200 kilometara od Praga do Splita. U društvu s biciklistom Tomašem Grimom te bivšim češkim nogometašem Patrikom Bergerom na cesti je od subote, iz Praga su ga ispratili brojni češki mediji, a prenosilo se i uživo na češkoj televiziji. U Hrvatsku je trojac ušao jučer, dolazak u Split planiran je za nedjelju, a to je drugi put da ovaj biznismen na takav način radi reklamu našoj zemlji.

– Prošle smo godine uspješno pokazali da su granice otvorene, da se može slobodno putovati i posjetiti Hrvatsku. Vaša me zemlja oduševila tijekom prošlogodišnjeg biciklističkog izazova gdje sam imao priliku posjetiti mnoga mjesta koja se ne odnose samo na predivno more, razvedenu obalu i otoke, već na raznolikost prirodnih ljepota u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Uz promociju turističkih putovanja, jedan od razloga pokretanja ovog projekta je i poticanje djece i odraslih na aktivan i zdrav život. Utjecaj pandemije koronavirusa negativno utječe na zdravlje cijele populacije pa smatram da su projekti poput biciklističkog izazova Prag – Split potrebni kako bi inspirirali i potaknuli druge da se bave sportom i budu aktivni – ističe M. Saran.

Biciklistička ruta na relaciji Prag – Split uključuje ceste i staze Češke, Austrije, Slovenije i, naravno, Hrvatske, a u planu je posjet brojnim hrvatskim atrakcijama na putu prema Splitu.

– S velikim zadovoljstvom uključili smo se u ovaj hvalevrijedan pothvat koji na inovativan i sportski način promovira sve ljepote naše zemlje na tržištu Češke, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 160.000 noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od gotovo 500 posto. Gospodinu Saranu zahvaljujem na angažmanu i doprinosu u promociji Hrvatske na nama iznimno važnom češkom tržištu te mu želim siguran i uspješan put prema Splitu – riječi su direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

Inače, vožnja od Maclja do Podstrane bit će zabilježena i u promotivnom videu. Direktor HTZ-a u Češkoj Dubravko Miholić napominje da biciklizam u Češkoj predstavlja jedan od najomiljenijih oblika aktivnog odmora i vjeruje da će Saranov pothvat biti poticaj mnogim Česima da posjete Hrvatsku i bolje je upoznaju upravo biciklirajući. 

Komentara 1

PV
prcko.vitamincic
06:47 13.06.2021.

I tako kaže taj biznismen da epidemija utječe na zdravlje ljudi. Ajde. Dobro da si nam rekao, mi nismo znali. I tvoj mozak najbolje rješenje protiv pandemije je pronašao na način da kažeš da je sve super i sve je za 5. E svaka ti čast. Gdje si ti bio 91. da dođeš s biciklom u Vukovar da objasniš ljudima da je sve super i sve 5. Jer eto, samo je rat, ali granice su otvorene i dobro došli. Obožavam ovakve ljude koji gaze preko mrtvih preko pandemije samo da bi njihovi novčanici bili sve deblji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije