Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Bi li Europska komisija zadovoljila uvjete 23. poglavlja?

Slovenija postaje good guy zbog straha za temelje međunarodnog prava

Komentari 123

OS
osica
12:07 30.07.2015.

odličan članak, bravo.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:31 30.07.2015.

EU je pala na 23 poglavlju..ahahhaha

VL
IV
ivan.vidaspunta
12:56 30.07.2015.

Masoni su preuzeli i sud i komisiju i sad manipiuliraju Europm da bi stvorili kaos. Hrvatska je jpe predziđe pravdenosti, pravde, slobode i demokracije.

VL
PP
pp
12:50 30.07.2015.

Jel ovo konačno trenutak da Hrvatska i Hrvati dobiju svoj stav? Nadam se da je. U ovom smo u pravu 1 kroz 1 i da je cijeli svijet protiv nas moramo ustrajati na tome. Inače smo nitko i ništa. A pogledajmo kako drugovi Slovenci koji su u krivu 1 kroz 1 ustraju još ustrajnije od nas na svome. A šta bi mi u toj situaciji, poklopili se po ušima i podvili rep najvjerovatnije. Vrijeme je da nam naraste par među nogama...

VL
RM
rmd3
12:32 30.07.2015.

Ma nije valjda da pisete negativno o EU birtiji.U svakom slucaju pohvalno.

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
13:03 30.07.2015.

Slovenija se osramotila za sljedećih 30 godina, a ovi "istinski" političari u EU se boje da će Hrvatski primjer, slijediti i druge zemlje, kada se pojave ovakve nepravilnosti, a toga je jako puno u cijeloj EU zajednici. Hrvatska ne može biti dio tog cirkusa, no unatoč tome, EU političari tvrde da će se postupak održati, a ne znaju da nemaju nikakve mehanizme za prisilu, jer još uvijek smo mi suvereni, te imamo sabor, koji je po prvi puta u zadnjih 25 godina bio jedinstven i donio pravednu i povijesnu odluku. Previše je puta Hrvatskoj oduziman teritoriji od prvog svjetskog rata, pa do danas, DOSTA JE!

VL
PO
Polikarp
12:45 30.07.2015.

Nećete razbojnici!

VL
Avatar comparator
comparator
12:53 30.07.2015.

Evropa nas je davno željela prodati rusima ali mi tamo ne pripadamo i tada je Sloveniji obečala izlaz na more. pomrsili smo englezima i francuzima konce ali njihova politika je ista. Francuska i Engleska nisu stvarni naši saveznici.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:58 30.07.2015.

Znate da Europu zovu nadimkom "stara kur*a". Ta nesretna stara ***** je ucjenjivala hrvatski narod, postavljala prepreke i uvjete, ponižavala... i sada otvoreno prijete trećerazredni birokrati iz te i takve tvorevine, kao da su oni neki faktor. Teritorij se ne prepušta Andrejeva (to im je ona plava iz EK), bolje gledaj kako ti se Ukrajina raspada po šavovima. Slovenci se uvlače u gadnu poziciju u kojoj do sad nisu bili. Gramzivost uvijek izazove zlo.

VL
CR
crocro
12:52 30.07.2015.

Pa EU stalno kritizira ne samo Hrvatsku nego i Rumunjsku i Bugarsku da smanje koruptivne radnje tj. da sve sile upregnu u suzbijanje korupcije u tim zemljama. Pa Hrvatska je očito mala beba za ono što se događa u EU. Najnoviji primjer sumnje u možebitnu korupciju je slučaj arbitražnog sporazuma između Hrvatske i slovenije gdje slovenija manipulacijama pokušava iskamačiti Hrvatski teritorij. EU to vidi, o tome je izvješćena, a svoj udar usmjerava upravo na Hrvatsku koja je sve to objavila. Znači EU ne štiti gazdu koji je lopova uhvatio u svojoj kući u krađi, već štite lopova. Zašto je gazda bio toliko revan da primjeti krađu i zato treba odgovarati a ne jadni lopov. Eto, to je Europska pravda, to je pravda saveza koji počiva na vladavini prava i to je savez koji se bori protiv korupcije. Sram me je što sam član takvog saveza a vlada RH bi svojem narodu trebala ponuditi referendum i pita ga da li i dalje želi ostati u takvom savezu koji počiva na "pravnim stečevinama" i vladavini prava i savezu koji se revno bori protiv korupcije.

VL
AJ
ajmo
12:45 30.07.2015.

E jedno mi nije jasno pa kak uvijek na nama puca bič pa to je več prokletstvo.U svakom slučaju EU je pokazala da su isti ko i mi ili gori samo što imaju malo skuplja odijela na sebi .

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:45 30.07.2015.

za trokut Berlin,London,Paris nema uvjeta ,uvjeti su za druge,,ahahahhahah

VL
Avatar Horvat
Horvat
13:43 30.07.2015.

Sjajan komentar gđo. Sandra! Hvala Bogu da ima domoljuba koji se ne boji puhnuti u brk koje kakvim komesarima i prokazati korumpiranost! Komisija nema nikakvu nadležnost u ovoj lopovskoj arbitraži!

VL
PO
Polikarp
12:52 30.07.2015.

Junckeru, daj se već jednom skini s mobitela pa da znamo "na čemu si ti"!

VL
DU
Deleted user
12:50 30.07.2015.

Slovenija se ponaša kao tzv. najbolja trgovkinja, kako se tepa horizontalnim obrtnicama. Njen moto je: Ima robu, proda robu i - opet ima robu! Oni u tome ne vide ništa zabrinjavajuće nego udario štap po vodi i idemo dalje. To što se radi o skandalu koji će se učiti na pravnim fakultetima po svijetu, kao što izrekao dr Pogačnik, e to nije "domoljubno" i to se ne smije konstatirati, čak ni iz zornog kuta pravnog stručnjaka koji sudjelovao u razgraničavanju proteklih godina.

VL
AN
anonimus00
13:23 30.07.2015.

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizasto

VL
DU
Deleted user
13:58 30.07.2015.

Bravo Sandra! . Šta god činila EK,Pandorina kutija je otvorena,oliti da se slikovito izrazim,nemoguće je pomesti smeće ispod prozirnog tepiha da ga se nevidi. Granatiranje iz Bruxellesa je samo etapa mukotrpnog kako bi legionari rekli ‘march or die’ marša,biće toga puno više. Nebi se trebali obazirati na to što Bruxelles interpretira ovu svinjariju kao ‘špijunska afera’,dakle minorni incident,još manje nervozno reagirati. To je njihova taktika da se lokalnom anestezijom(Hrvatske) pokuša odgoditi neminovnu operaciju bolesnog srca(međunarodnog pravnog sustava). Non pasaran! Pa i izbor novog suca Ronny Abraham, teška kategorija u sudačkom miljeu je ništa drugo nego bijedan panični manevar,u stilu ‘stašavaj što se spasiti da’. Vjerovatno je posađen na stolicu na prijedlog EK(naravno predstava za izabranu publiku u katakombama Bruxellesa). . Kako god ovo završilo,moramo biti ponosni na sebe,jer ovo što oni vide kao pahuljicu srušiće se na njih kao lavina,a mi ćemo ostati zapisani u povijesti kao država koja je prva nedvosmisleno,dokazano i otvoreno bila žrtva prljavog sudovanja. Da parafraziram Shakespeara,’Nešto je trulo u državi EU’…znamo šta je trulo.

VL
A1
Ante_1964
14:37 30.07.2015.

kissmyass120,nije ti neugodno dolaziti i pomagati hrvate na moru? nemaš svoga mora? hehehe,imam na moru susjeda slovenca i jadan sav je u strahu hahaha,ja mu kažem ne brini prijatelj nebu tebe niko diral dok sam ja tu i zajedno fino pijemo pivce na terasi,nema problema a ti samo pravi probleme ako si frajer :-)

VL
SU
sunni
15:07 30.07.2015.

Gđo. Sandra, hvala Vam na ovakvim člancima. Temeljno načelo EU - vladavina prava - palo je na ovom slučaju! A toliko nam se to isto načelo nabijalo na nos.. A gospoda iz EK trebaju biti svjesna da cjelokupna stručna javnost (a i nestručna) zna - sa stopostotnom sigurnošću - da su stali u obranu koruptivnih i pristranih radnji, a okrenili leđa međunarodnom pravu i svom temeljnom načelu!

VL
HA
Hancov
17:18 30.07.2015.

Bravo napokon Hrvatska je pokazala zube za pravdu .

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.