Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOK

'Bezuk mi je rekao da se ne brinem i da će sve biti u redu. U jednoj ruci držao je kalašnjikov, u drugoj pištolj''

Foto: Ministarstvo unutarnjih poslova
1/16
20.10.2020.
u 22:01

Jedan od mušterija kafića Cinkuš u Mletačkoj ulici ispričao je kako je njegovu, ali i pozornost drugih gostiju privukao Bezuk te tvrdi da je laž da se puška nije vidjela.

O napadu 22-godišnjeg Danijela Bezuka na Markov trg u kojem je policajac Oskar Fiuri ranjen raspravljat će se jako dugo i to sve do najmanjeg detalja. Šok koji je taj dan doživjela Hrvatska posebno osjećaju oni koji su tog jutra prošli kraj mladića koji je, prema njihovim riječima, u rukama držao oružje koje će iskoristiti u napadu nekoliko sekundi kasnije. 

- Ne bojte se, ne brinite se. Sve će biti u redu - rekao je 22-godišnjak muškarcu kojeg je slučajno sreo u Mletačkoj ulici. Trenutak koji će vjerojatno pamtiti do kraja života ispričao je za 24sata pod uvjetom da njegov identitet ostane anoniman navodeći kako je sve to trajalo 30-ak sekundi, u kojima se prema njegovim riječima 'sledio'. 

- Bilo je 8 sati kad sam naručio kavu u lokalnom kafiću. Bila je još vruća. Krenuo sam do zgrade u kojoj radim. Tad sam ugledao mladića kako hoda ulicom. Išao je u smjeru Markova trga - ispričao je muškarac. 

VIDEO: Snimka napada na Markov trg

Naveo je da su nakratko izmijenili pogled, no ne pamti kakav mu je bio. 

- Samo mi je izgovorio to da se ne brinem i da će sve biti u redu. Nisam se fokusirao na njegovo lice jer mi je pogled skrenuo na kalašnjikov, koji je držao u jednoj ruci, i revolver, koji je nosio u drugoj. Nije ga zataknuo za pas niti je kalašnjikov imao na ramenu. On je samo tako, laganim hodom, šetao Mletačkom - opisao je i kazao kako mu nije palo na pamet gledati uokolo već se odmah povukao iza obližnjih vrata zgrade. 

Nedugo nakon toga rafal pa zatim još jedan. 

- Mi smo zaklonjeni, pa se nije to baš najbolje čulo. Zapravo, najbolje sam tek na snimci vidio što se odvijalo malo dalje od mjesta susreta - ispričao je svjedok. 

1/14

'Laž je da se ta puška nije vidjela'

Jedan od mušterija kafića Cinkuš u Mletačkoj ulici ispričao je kako je njegovu, ali i pozornost drugih gostiju privukao Bezuk te tvrdi da je laž da se puška nije vidjela. Podsjećamo, na konferenciji za medije ravnatelj policije Nikola Milina naveo je kako se oružje koje imao 22-godišnjak nije vidjelo prije napada. 

-  On ju je držao u ruci i povukli smo se u kafić. Jaknu je bacio nedaleko od jednog auta. Konobar je zaključao vrata i svi su se povukli u stražnji dio - prepričao je muškarac za 24sata navodeći kako su ih policije pitali zašto odmah nisu zvali 192 kad su primijetili naoružanog mladića.

Kazao je kako su brzo zvali i da je prošlo možda 15 sekundi od trenutka kad su ga vidjeli do pucnjave: - Tko tako brzo može odreagirati? Nije nam bilo igrati se. 

Podsjećamo, ranjeni policajac u ponedjeljak je drugi puta operiran u KBC Sestara Milosrdnica. Policija je u međuvremenu pustila snimku napada, a istraga se nastavlja. 

VIDEO: Premijer Plenković na sjednici Vlade: "Ovaj napad s Markovog trga ima i elemente terorističkog akta!"

Komentara 24

SV
Sveznadar
04:19 21.10.2020.

Nisam ljubitelj nasilja a kamoli oružja, ali da sam ogorčen, "jesam", jer ne mogu kao pojedinac promijeniti ništa. Kad se čovik siti pretvorbe otimanja, pa pljački u svim segmentima države od Sanadera pa do nekog piskarala, onda ne ostaje imun,, jer je ozlojađen. A kontra nepravde se je boriti nužnost i obaveza svake osobe. Tu politika zakazuje, stoga iz posta ovog diteta ne čitam ništa drugo nego revoltiranost takvim " normalnim " stanjem u državi.

DJ
djzokee4
08:14 21.10.2020.

Trebali ste malog kaznit, a ne ubit ga i onda to prikazivat kao samoubojstvo jer nitko normalan se ne ubija. Ja sam protiv ubijanja i eutanazije.

MI
mile06
07:42 21.10.2020.

Sta su se ovi Usrali u Vladi zbog jednog Rafala a, sto je njegov Otac i Stric godinama se borili to nema nikakve veze, sramota dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije