Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
metkom u glavu

Bezimenu kujicu čekao je novi dom, ali je nisu stigli spasiti

Ubijena kujica
Foto: Privatni album
1/3
29.03.2016.
u 14:35

Volonterke Udruge za zaštitu životinja Rocco iz Vinkovaca dobile su dojave da su se nuštarski lovci hvalili kako su čistili lovište od pasa

Ona je bila nečija, a sad je više nema. Njezin život završio je na putu između Nuštra i Pačetina, oduzeo joj ga je netko tko je mislio da ima to pravo. Iako su u dva dana volonterke pronašle rješenje, kujicu kojoj nisu stigli dati ni ime nisu uspjele spasiti.

- Našli smo joj smještaj i išla sam po nju, a pronašla sam je mrtvu. Oduzela sam se od šoka, bijesa i tuge - rekla nam je Tatjana Glujić, dopredsjednica Udruge za zaštitu životinja Rocco iz Vinkovaca. Kujicu kojoj nisu stigli dati ni ime pronašla je u kanalu pored makadamskog puta u polju.

- Hodala sam po putu i dozivala je, ugledala sam je i odmah mi se činilo da nekako čudno i neprirodno leži. Pogođena je metkom usred čela, iz rane i nosa još joj je curila krv – ispričala nam je Tatjana. Kujica je u tom polju viđena u subotu, vrlo brzo uspjeli su pronaći i smještaj u Zagrebu i nekoga tko će ju čuvati dok ne krene u novi dom.

- Netko je ipak bio brži od nas i ubio je. Očito je bila blizu svog ubojice, prišla je i mazila se i dečku koji nam je javio za nju. Bila sam u policiji, podnijet ćemo i službenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, ali sve to je uzaludno. Vratila sam se na mjesto gdje sam je pronašla, htjela sam i da policija dođe tamo, no kujicu je netko već uklonio - kaže volonterka. Onaj tko ju je ubio, dodaje, pobrinuo se i da ne bude nikakvih dokaza.

- Sumnjamo da su to napravili lovci, napisat ćemo to i u prijavi. Imamo i nekoliko dojava da su se sami lovci hvalili kako su na Uskrs i uskrsni ponedjeljak čistili lovište od pasa lutalica - kaže Tatjana. Rade to često, dodaje, jer na istom je makadamu i prije nekoliko dana pronađen pas ubijen metkom. I dok se ne pronađe tko je kriv, svi lovci bit će na lošem glasu.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
karlot537
14:42 29.03.2016.

Puno toga lovci rade sto nebi smjeli...

Avatar _Hedon_
_Hedon_
14:59 29.03.2016.

To lovci??? Pa to su idioti,to lovaca nije ni vidjelo, fuj

TA
tamarachuy
22:36 29.03.2016.

Nepismenim ljudima dajete dozvole i da ubijaju ove nevine angele jako zalosno,I da se izivljavaju na njima ,to se treba sto prije zaustaviti.Kad sam to citala srce me zabolilo I da ta nevina dusa koja ne bi ni mrava zgazilaa da strada da neko profitira jako jako zalosno,a tog manstera treba pronac sto prije jer on nece stat nego ce I dalje da ubija ,Ali moze da strada I necije djete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije