Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki dan u pučkoj kuhinji 120 korisnika

Bez struje i vode, sa 850 kuna socijalne pomoći živi u garaži

Obrok u pučkoj kuhinji mnogim Siščanima je i jedini u tom danu
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
18.04.2014.
u 12:41

Potreba je i veća, a Caritas Sisačke biskupije obećava se pobrinuti i za one na čekanju

Uz Ulicu Hrvatskih domobrana prema pučkoj kuhinji Caritasa Sisačke biskupije svakodnevno se uspinje i Tomislav Kolar. Među siromašnim i gladnim Siščanima, njegov je slučaj jedan od najgorih.

– Živim u napuštenoj garaži bez struje i vode, po koju idem na Tržnicu. Zadnji put okupao sam se u kolovozu u rijeci Kupi. Od socijale kupujem svijeće jer volim čitati. Nemam se kome požaliti-kaže nekadašnji radnik JANAF-a. Stan, ili tek jednu prostoriju, od Grada nije dobio jer je na Listi čekanja pao na 83. mjesto.

I oni koji nisu u potrebi

Na ručak svakoga dana dolazi i Blaža Pavičić. Od 750 kuna socijalne pomoći živi s nezaposlenom kćerkom.

– Po struci sam plastičar, a radila sam i kao čistačica te u pekari. Bez posla sam 20 godina, a zbog narušena zdravlja nisam više sposobna raditi-kaže Blaža. Najviše je smeta, dodaje, što mjesto za obrok, mnogima jedini u tom danu, zauzimaju obitelji koje voze po dva automobila, a doniranu robu prodaju. Među 120 korisnika je i Mladen Heblin. Skromna mirovina nije mu dovoljna za podmirenje režija i hrane. Dobivenu pomoć “vraća” volontiranjem u Caritasu. Oko 50 osoba još je na čekanju za topli obrok u Sisku.

Biskupov uskrsni ručak

– Potreba je velika, imamo oko tisuću korisnika pomoći, a snalazimo se zahvaljujući donatorima. Za obitelji na čekanju uspjet ćemo osigurati obroke- kaže ravnateljica Caritasa, Kristina Radić. Uskrsnom ručku jučer se, uz čestitku i riječi utjehe, pridružio i sisački biskup Vlado Košić.

Komentara 3

NI
nikolicaprikolica
10:45 22.04.2014.

nažalost je istina da mnogi zloupotrebljavaju pomoć u Caritasu, no opet, to je problem sustava koji je svakome dao socijalu bez provjera. Sisak je tužan i jadan grad.

IS
istinito
22:20 18.04.2014.

Nema vise. Oteto prokleto. Potroslili ste opljackano od Srba i sad je vrijeme da platite dugove. Sjetite se samo one , bolje los Hrvat nego dobar Srbin i zato sutite i uzivajte. I ne zaboravite, ne mozes napravit drugome zlo , a da ga ne napravite i sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije