Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bez kvoruma za raspravu o inicijativi Stožera

Saborski Odbor za ratne veterane danas nije mogao raspravljati o inicijativi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara o proglašenju područja Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta.
27. svibnja 2013. u 16:09 0 komentara 2 prikaza
Josip Đakić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog nedostatka kvoruma, saborski Odbor za ratne veterane danas nije mogao raspravljati o inicijativi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara o proglašenju područja Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta. Iako je predsjednik Odbora Josip Đakić čekao 15-ak minuta da se skupe članovi, na koncu se ispričao predstavnicima Stožera koji su došli predstaviti svoju inicijativu.

– Članovi odbora nisu se odazvali ni ispričali, pa sjednicu moramo odgoditi za trenutak kada će se oni uozbiljiti. Nadam se da ta neozbiljnost neće trajati predugo, čak ni potpredsjednik Odbora Željko Sabo nije došao, iako se inicijativa tiče njegova grada u kojem je gradonačelnik – zamjerio je Đakić, uz kojeg su na sjednicu došli samo HDZ-ovi Miroslav Tuđman i Zvonko Milas te HNS-ov Boris Blažeković.

Odbor je trebao raspravljati i o Izvješću o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji za 2012. godinu, no Đakić je zamjerio što na sjednicu nisu došli ni predlagatelji te točke iz Ministarstva branitelja, koji su se ispričali činjenicom da još nemaju mišljenje Vlade o izvješću.

>> Stanka u Saboru zbog napada na Ustavni sud

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.