Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Betlehemsko svjetlo mira stiglo i u Hrvatski sabor

Izviđači su objasnili da im svake godine svjetlo donose kolege iz Beča, ali je ove godine, unatoč pozitivnom kraju, bilo komplikacija zbog vremenskih neprilika i drugih problema
11. prosinca 2012. u 12:58 2 komentara 4 prikaza
Josip Leko, Svjetlo mira
Foto: Tea Romić/VLM

Nakon što su predstavnici Saveza izviđača Hrvatske prošlu subotu donijeli Betlehemsko svjetlo mira u zagrebačku katedralu, danas je svjetlo stiglo i u Hrvatski sabor. Izviđače je dočekao predsjednik Sabora Josip Leko koji je s njima podijelio svoja izviđačka iskustva.

– Učio sam ja sve s izviđačima, od vezanja čvorova do snalaženja u prirodi, razapinjanja šatora, paljenja vatre... – kazao im je Leko. Izviđači su objasnili da im svake godine svjetlo donose kolege iz Beča, ali ove je godine, unatoč pozitivnom kraju, bilo komplikacija zbog vremenskih neprilika i drugih problema. Naime, paljenje svjetla, koje se tradicionalno obavlja u prvu nedjelju došašća u Betlehemu, ove je godine moralo biti odgođeno zbog sukoba u Svetoj zemlji između Izraela i palestinskog Hamasa. Svjetlo mira upalio je 11-godišnji Khader Ballute tijekom primirja.

– Ovo nije svijetlo na kraju tunela, ovo je svjetlo za glave i dušu, da se ljudi bolje razumiju, da u svijetu bude više solidarnosti, tolerancije, razumijevanja, a kod političara odgovornosti, to je karakterna osobina, a ne formalna odgovornost po zakonu – objasnio je predsjednik Sabora te postavio svjetlo uz božićno drvce ispred sabornice.

>> Betlehemsko svjetlo mira stiže u subotu iz Beča u Zagreb

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • krka:

    Nemoguće, dozvolili su ga unjeti ? Možda ja to krivo vidim???

  • Maroje2312:

    Daj Bože da im rasvjetli pamet