Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET VRIJE U SDP-u

Bernardića više ne brane ni ‘njegovi’

Davor Bernardić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
12.09.2017.
u 07:20

Berrnardićeva čestitka na braku Velimiru Bujancu izazvala je pravu lavinu kritika na Bernardićev račun

Priče o rušenju Davora Bernardića traju otkako je postao šef SDP-a, a zadnjih dana opet su se aktualizirale. I to žestoko. Razloga je više. Prvi je kredit koji je stranka podigla u Erste banci, a za koji je kao jamstvo založila i dio svoje imovine i to, kako se može čuti u stranci, mimo znanja članova Predsjedništva.

Iz tog se razloga danas na Predsjedništvu stranke planira potegnuti ozbiljna rasprava, a navodno će neki članovi vodstva zatražiti i ostavke glavnog tajnika stranke Zvane Brumnića te poslovnog direktora Nikše Vukasa.

Lavina kritika

– Netko mora podnijeti odgovornost za to što se dogodilo. Bernardić i ekipa prekršili su statut stranke. Predsjedništvo takav kredit nije odobrilo, a trebalo je. Meni je jasno da lokalne izbore treba platiti, ali treba poštovati i proceduru. A to se nije dogodilo i to je veliki problem – kaže jedan član Predsjedništva SDP-a.

No nije kredit jedino što je razljutilo dobar dio vodstva SDP-a. Bernardićeva čestitka na braku Velimiru Bujancu, voditelju televizijske emisije Bujica u kojoj se često napadao i SDP i izvlačile afere SDP-ovim ministrima, a koju je šef SDP-a pravdao kurtoazijom, izazvala je pravu lavinu kritika na Bernardićev račun.

– On je antitalent, s njime nam nema spasa – samo su neki od opisa kojima su ga jučer častili zbog toga.

Skraćivanje mandata

I iako zapravo kritike na račun Bernardića otkako je došao na čelo SDP-a u toj stranci nikad i nisu stale, znakovito je da ga više ne brane ni oni koji su mu i pomogli da postane predsjednik SDP-a. Strpljenja i razumijevanja za Bernardića je sve manje i pitanje je dana kada će mu i oni “odani” početi okretati leđa. Ono što ih posebno zabrinjava je njegov osobni rejting u javnosti koji je, slažu se svi s kojima smo razgovarali, katastrofalan i koji se iz mjeseca u mjesec ne popravlja.

– On mora nešto napraviti, postati lider ili mora otići – kaže jedan član Predsjendištva koji je od samog početka bio uz šefa SDP-a. Navodno su na Iblerovom bili spremni uzeti i neku PR agenciju koja bi pokušala popeglati imidž predsjedniku. No nakon najnovijih propusta i gafova veliko je pitanje što će se u SDP-u dalje događati. Danas stranka održava sjednicu Predsjedništva, a potom i Kluba zastupnika, i ono što je sigurno je da rasprava neće biti nimalo ugodna. Najmanje za Davora Bernardića.

Kao što nije ugodno ni ponovno aktualiziranje priče da bi ga se trebalo pokušati maknuti uz pomoć pet županijskih organizacija koje mogu zatražiti njegov opoziv i raspisivanje novih stranačkih izbora. Što je opcija o kojoj su neki članovi vodstva, kako su nam otkrili, već razgovarali s nekolicinom šefova županijskih organizacija. Kao ideja postoji i opcija da se na izvještajnoj konvenciji, koja bi se trebala održati do kraja godine, donese odluka o skraćivanju mandata Bernardiću. A stišće ga se i da što prije organizira izbore u lokalnim organizacijama, odnosno do kraja godine kako je i propisano aktualnim statutom.

Komentara 17

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
07:53 12.09.2017.

Jadni Bero poželi sreću u braku, a monstruozni mrzitelj i twitter fašist tj. Glavašević, organizira linč na njega

PR
prajdali100
07:47 12.09.2017.

Pa kako je moguce da u SDP- u vise ne shvataju da Bernardic nije kalibar za predsjednika!!! Pod hitno dovesti Stazica ili možda Marasa,"dražesnog"Glavaševica,Hajdaša,razmisliti o Jovanovicu.........vidite koliko SDP ima genijalnih ljudi !!!!Milina jedna.

PR
prajdali100
07:50 12.09.2017.

......a Ranka za predsjednika !!!???Dobar je sa stranim jezicima,zna organizirati likovne umjetnike u crtanju ....duša od čoveka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije