Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Ivo Lola nije sam, poručuje Milan Bandić

Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.09.2017.
u 10:18

Što o Bandićevom soliranju misle koalicijski partneri upitajte nekako izokola, da im ne bi pozlilo...

SUBOTA, 2. rujna

Vjenčanje deseteljeća u Vukovaru! Oženio se jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja, Velimir Bujanec. Naravno, na vjenčanju se okupila društvena krema, predvođena Zlatkom Hasanbegovićem, koji je mladence razveselio pločom Maršala Tita. Došao je i Zdravko Mamić, koji je tamo stigao sa suđenja. Iz sudnice je otišao sa svjedokom Lovrenom na kojeg nije utjecao, pa se počastio ručkom s Branimirom Glavašem i onda stigao odbaciti štake, te zapjevati Bujancu na svadbi.

Milan Bandić
1/2

NEDJELJA, 3. rujna

Ivo Lola nije sam, poručuje Milan Bandić, koji nakon deložacije Maršala Tita Junačkoga sina, traži način kako bi oprao savjest pred glasačima ljevice. U njegovom “dućanu”, vazda je bilo pomalo za svakoga, pa tako sada najavljuje povratak uništene biste Ive Lole Ribara, i 7 sekretara Saveza komunističke omladine Jugoslavije, od kojih su petorica iz Hrvatske, a dvojica iz prijateljske Srbije.

Što o Bandićevom soliranju misle koalicijski partneri upitajte nekako izokola, da im ne bi pozlilo...

PONEDJELJAK, 4. rujna

Krenula je nova školska godina. Država, poznata po ulaganju u obrazovanje, odmah bilježi veliku pobjedu. U Splitu je otvorena nova škola, prva u 26 godina samostalne Hrvatske! Dobro, trebalo ju je malo duže čekati, tek nešto više od deset godina prosvjedovali su roditelji iz splitskog kvarta Žnjan i gledali kako novac odlazi u projekte poput rukometne dvorane u Lori. U tih deset godina, mnogima je po Hrvatskoj dosadilo čekati, pa je tako ove godine u škole upisano 60 000 prvašića manje, nego prije deset godina. Plači voljena zemljo.

UTORAK, 5. rujna

Nekome vuci donose sa izvora vodu, a nekome navodno Sanader pokloni pola milijuna eura da ne pjeva. Naravno, riječ je o popularnom Thompsonu, koji se konačno pojavio na sudu u Zagrebu i rekao kako mu Sanaderov kompanjon Barišić nikakav novac nije dao. Barišić tvrdi da Marko laže i da mu je iz crnog stranačkog fonda dao novac. Marko kaže da Barišića niti ne poznaje. I sada ti budi pametan! Tko tu travu kosi, a tko vodu nosi? Odgovor, izgleda, zna samo vjetar. Onaj s Dinare, naravno.

SRIJEDA, 6.rujna

Svijet je na rubu nuklearnog rata, jednim okom prati što se događa sa Sjevernom Korejom i njihovim Junačkim sinom Kim Jong Unom, kojem je tata, na žalost, na vidnom mjestu ostavio daljinski s jednim crvenim dugmetom, a drugim okom prati eskalaciju uzbudljivog sukoba Slovenije i Hrvatske oko definiranja granica na moru i kopnu. Slovenci su napravili potez lovca i blokirali Hrvatskoj članstvo u OECD-u. Čeka se odgovor moćne Hrvatske. Očito, comedia, još uvijek nije, finita.

ČETVRTAK, 7.rujna

Slavko Jager bio je Slovenac. Imao je 25 godina i došao se boriti u rat koji nije bio njegov, Domovinski rat. Bio je ranjen i zarobljen, a u neuspješnom pokušaju njegovog spašavanja, poginula su dva vojnika Davor Milaković i Miro Petrin. Njihova imena i imena još 8 njihovih suboraca iz HOS-a nalaze se na ploči koja je iz Jasenovca prebačena u Novsku. Iza velikih riječi, prepucavanja, ideoloških rasprava, uvijek se kriju neke tužne priče i neke majke i očevi koji su izgubili djecu i koje se tu malo toga pita.

PETAK, 8.rujna

Opet požar i opet podmetnut. Na području Krila Jesenice, prekrasnog turističkog mjesta pored Omiša, poznatog po turističkim brodovima usidrenima u luci, buknuo je požar. Mjesto je obranjeno. Policija je uhitila “29-ogodišnjaka sa šireg omiškog područja”. To je trideseta osoba koja je ovog ljeta privedena zbog navodnog podmetanja požara. Ako je točno da je požar izbio tako što je osumnjičeni bacio bengalku, možda bi ga trebalo predati članovima Torcide koji su branili Split, pa neka pjesnik njima objasni što je htio reći.

Komentara 37

IL
ilijan1a
10:31 09.09.2017.

Bandiću ne zezaj. Koji lola koji bakrači!?

Avatar rubinet
rubinet
10:43 09.09.2017.

Vjerojatno Bandić ima na umu naredne činjenice: Drug Ribar je rođen u Zagrebu ,školovao se u Karlovcu i završio u Beogradu...(opaska pisca: vidi se kamo je stremio) gdje je postao članom komunističke omladine... zadojen crvenim idejama aktivno promicao komunizam....

Avatar rubinet
rubinet
11:20 09.09.2017.

kamo ovo sve vodi? vraćamo li se opet u vrijeme kad su djeca učila TIPSS, marksizam? ..hoće li naše kćeri i sinovi opet morati znati napamet svih 7 neprijateljskih ofenziva? hoće li naša djeca o učiti o Titovim vučjacima koji su mu spasili život?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije