Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bernard-Henri Lévy: Franjo Tuđman bio je mali Vladimir Putin!

Tuđman je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist, rekao je francuski filozof i intelektualac
08. svibnja 2014. u 22:50 137 komentara 11899 prikaza
Bernard-Henri Lévy
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

– Dvadeset godina od pada Berlinskog zida, Europa ima stvarnog neprijatelja. Njegovo ime je Vladimir Putin. On je današnji Mussolini. Vi, Hrvati, dobro znate opasnosti nacionalkomunizma i dobro znate što je Putin. Imali ste i vi svoje male putine. Tuđman, koji je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist, bio je mali Putin. Stoga pokažite svoju veličinu i uputite poruku mudrosti, budite duhovni, moralni i politički lider otpora EU ruskom nacionalsocijalizmu – kazao je večeras u Zagrebu, "slaveći hrvatski antifašizam" uoči Dana Europe, francuski filozof i intelektualac Bernard-Henri Lévy

Od početka 90-ih godina prošlog stoljeća intenzivno se bavi BiH, ali i Hrvatskom, jasno se određujući protiv Miloševićevog režima i srpske agresije te oštro kritizirajući pasivnost međunarodne zajednice. 

– Bilo bi sjajno kad bi Hrvatska postala odvjetnik BiH u europskim integracijama – istaknuo je Lévy, naglašavajući da budućnost BiH vidi samo u cjelovitosti.

– Treba biti pažljiv i s Hrvatima i sa Srbima koji traže treći identitet, no smatram da je broj Hrvata koji se za to zalažu jako mali. Hrvatska se vojska s bošnjačkom borila za jedinstvenu BiH – kaže Lévy te dodaje kako bi bio skandal da Srbija uđe u EU prije BiH.

– Srbija se mijenja, ali to je proces. Još postoje ostaci miloševićevaca, uostalom, kao što i u Hrvatskoj postoje oni kojima su Šušak i Bobetko heroji – istaknuo je te dodao:

– S druge strane, u Srbiji ima i onih koji traže oprost i isprike u BiH, kao što je učinio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

>> Putin majstorski modelira umove zapadnjaka

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
  GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN:

  Ovaj članak je dokaz da smo mi puno jadniji nego što se misli. Ovim samo potvrđujemo da bilo tko na ovome svijetu bilo da je novinar, vodoinstalater ili filozof, može dobiti najistaknutije mjesto u medijima, samo uz uvijet ako pljuje ... prikaži još! po ikonama i vrednotama Lijepe Naše. Ili nam to možda čini, točnije podmeće osokoljena 5. kolona ?! U svakom slučaju neprimjerena i nedopustiva sramota !!!

 • Avatar puky
  puky:

  " Tuđman, koji je od partizana i antifašista postao nacionalsocijalist" ... znači - nacista ... i svi njegovi branitelji su nacisti a mi iz gardijskih brigada i specijalne policije valjda neki hrvatski SS ... ljudi moji jel sad shvaćate što ... prikaži još!e što se događa sa Domovinom kad su joj na vlasti oni koji je nikada nisi željeli ? ... neće josipović, leko, milanović i ostali jugo komunisti izravno našu borbu za slobodom od jugoslavenske okupacije nazvati nacizmom, ali će ugostiti i plaćati ovakve kao što je ovaj gad da to slobodno čine ... strava ...

 • portugisac:

  Pa tko je ovome smradu dozvolio usred Hrvatske pljuvati po Tuđmanu, Šušku i Bobetku. To su naši državotvorci. Koja sramota od Zagrepčana. Valjda su Hrvatski junaci Pupovac i Stanimirović. Čuj u Srbiji ima još ostataka Miloševićevoga režima. Taj čovijek je ... prikaži još! prolupao. U Srbiji su na vlasti Četnici, isti oni koji su napadali Hrvatsku i druge republike. Ma drugo ni ne zavrijedimo nego da takova gnjida pljuje po nama.