Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prije 'zelenog svjetla'

Berlin postavio Srbiji dva uvjeta za ulazak u EU

europska zastava
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
25.10.2014.
u 11:53

Konačnu odluku o ovome Njemačka donosi nakon 16. studenog i posjeta Beogradu zamjenika njemačkog kancelara Sigmara Gabriela

Potpuna primjena Bruxelleskog sporazuma te otkrivanje i procesuiranje svih odgovornih za paljenje njemačkog veleposlanstva u Beogradu, dva su ključna zahtjeva Berlina prije konačne odluke o davanju Srbiji "zelenog svjetla" kako bi u prosincu otvorila prva pregovaračka poglavlja s EU, doznaju Večernje novosti. Konačnu odluku o ovome Njemačka donosi nakon 16. studenog i posjeta Beogradu zamjenika njemačkog kancelara Sigmara Gabriela, od kojega će ovisiti daljnja dinamika eurointegracija Srbije.

- Stvaranje pravne države podrazumijeva i raščišćavanje mnogih stvari koje su iz ovih ili onih razloga do sada bile ignorirane - izjavio je Josip Juratović, član izaslanstva Bundestaga, koje je jučer boravilo u posjetu Srbiji. Juratović dodaje kako se na sastancima u Beogradu posebno razgovaralo o gospodarskim reformama, problemima manjina u Srbiji, o tome kako Berlin podržava napore Srbije i nada se što skorijem otvaranju poglavlja. Ministrica bez portfelja zadužena za EU, Jadranka Joksimović potvrdila je medijima kako je jedna od tema bila i paljenje veleposlanstava u Beogradu i da su njemački parlamentarci "izrazili nadu kako će krivci biti otkriveni".

>> Vučić u Srbiji najavio 100.000 otkaza u javnom sektoru

Ključne riječi

Komentara 4

VE
verakruz
21:36 25.10.2014.

Koji su Hrvatski uvjeti? Koliko znam, Njemačka je čekala do zadnjeg dana i pritiskala Hrvatsku. Kao i Slovenija uostalom. Kad će se naši veleumni političari na vlasti oglasiti po ovom pitanju? Josipoviću, Milanoviću, Pusićki i Leki pitanje - s čime ste toliko ucijenjeni od Beograda da im samo pomažete, a ne ispunjavate zadaće koje je pred vas zajedno stavio Hrvatski narod i pobjeda u Domovinskom ratu? Zar su vaše gu.zice, kojima prijeti budućnost zbog nekih istina u arhivima u Beogradu, važniji od sudbine hrvatske kao države i Hrvata kao naroda?

MX
MXLCLGTG
18:01 25.10.2014.

Kad ce pocet Hrvatska naprimjer kako mogu suditi za nesto sto se dogodilo u drugoj drzavi ko su oni.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
18:35 26.10.2014.

Da je pametna i da ostane gazda u svojoj kuci a ne da je netko ucijenjuje i gazduje na njenom, i s njenim resursima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije