Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
General upozorava:

Rusija bi mogla brže osvojiti baltičke zemlje nego što bi ih NATO mogao stići braniti

nato
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
22.06.2016.
u 17:04

U vježbama sudjeluje 31.000 vojnika iz 24 zemlje, a bore se protiv imaginarnog agresora "Saveza crvenih"

NATO u ovom trenutku ne bi bio sposoban zaštititi baltičke zemlje u slučaju ruske invazije, ocijenio je general Ben Hodges, jedan od američkih vojnih zapovjednika u Europi, uoči summita u Varšavi na kojem bi NATO trebao odobriti jačanje savezničkih snaga u Europi.

"Istina je da bi Rusija mogla brže osvojiti baltičke zemlje nego bismo bi mogli stići da ih branimo", rekao je u razgovoru za Die Zeit zapovjednik kopnenih snaga NATO-a na margini vojne vježbe Anakonda 16 koja se održava u Poljskoj.

U vježbama sudjeluje 31.000 vojnika iz 24 zemlje, a bore se protiv imaginarnog agresora "Saveza crvenih" čija su meta baltičke zemlje i sjeverna Poljska.

Vježbe se održavaju uoči summita NATO-a u Varšavi 8. i 9. srpnja koji bi trebao potvrditi jačanje savezničkih snaga u istočnoj Europi.

Te vježbe, koje Rusija jako kritizira, službeno se vode kao poljske kako bi se udovoljilo Moskvi.

>> NATO pozvao saveznike da budu spremni: 'Postoji realna i ozbiljna prijetnja iz Rusije'

>> Merkel: Baltičke zemlje NATO neće ostaviti u nemilosti Rusa

Komentara 154

KA
karambita
17:37 22.06.2016.

Koja je ovo NATO propaganda i laz. Rusija nikad nece napasti ni jednu drzavu, pa to znaju i vrapci na grani. Pun mi kufer vise ovih dezinformacija iz nato-kuhinje

TO
tomacat
17:39 22.06.2016.

Jedini razlog ovih "upozorenja " je sirenje straha,tzv pristanka u "glupim glavama europljana ". Dobar je to razog za prodaju Americkog naoruzanja i gomilanje prvenstveno Americke vojske i dodatno zaduzivanje vec ionako podjarmljenih istocnoeuropskih drzava.

DA
Darko22
18:29 22.06.2016.

Da, zato što je Rusiji jako u interesu isprovocirati cijeli svijet i riskirati 3. svj rat za neke zemljice bogu iza nogu. odjeb*** sa tim bespotrebnim širenjem straha od rusije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije