Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelazak kod Bandića

Beljak dao iskaz vezano za sumnju u političku korupciju: 'Razgovor je bio produktivan'

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.01.2019.
u 11:43

U USKOK je došao i Zvane Brumnić, SDP-ov zastupnik u Zagrebačkoj skupštini

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, jutros je bio na Oranicama gdje je dao iskaz vezano za sumnju u političku korupciju. On je prošli tjedan, nakon što je još jedan zastupnik prešao u Klub Milana Bandića, kazao da je zbog toga podnio kaznenu prijavu USKOK-u.

Nakon toga dobio je poziv da se javi policiji, a po izlasku iz policije, Beljak je kazao:

– Prvo želim zahvaliti institucijama što su tako ekspresno reagirale. Razgovor je bio produktivan, no o onome što sam iskazivao ne mogu javno govoriti jer sam potpisao izjavu i sam bih sebe izvrgnuo kaznenom djelu.

U USKOK je došao i Zvane Brumnić, SDP-ov zastupnik u Zagrebačkoj skupštini. On je pozvan na ispitivanje u USKOK, nakon što su mediji prošli tjedan objavili informaciju kako mu je nuđeno tri milijuna kuna da pređe u Bandićev klub. Zbog medijskih natpisa USKOK je pokrenuo provođenje izvida.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

O navodnoj političkoj korupciji već se dulje vrijeme javno špekulira, a povod za te priče su takozvani preletači, odnosno zastupnici koji su iz drugih stranaka prešli k Milanu Bandiću.

Njegov klub, koji je na početku imao jednog zastupnika, sada ih ima 13.

>> Okršaj Kreše Beljaka i Andreja Plenkovića u Saboru

Komentara 36

OK
okolo
13:42 07.01.2019.

krešu svi napuštaju...viziJonar kakav jest, okrece se bratskim narodima, a i narodnostima ...netalentirani "poduzetnik" uskoro i propali političar

IV
ivica.vranjic
11:30 07.01.2019.

Ko će o čemu...Beljak o poštenju...

ST
stefj
11:50 07.01.2019.

Bratstvo i jedinstvo koje propagira Beljak uvijek je dobro pasalo uz pajser. A ovo rekla-kazala je smiješno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije