Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELJAKOVA ISPRIKA:

'Pogriješio sam, ne podržavam politička ubojstva'

Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.01.2020.
u 10:46

Šef HSS-a je u raspravi na twitteru prije dva dana opravdavao politička ubojstva emigranata za vrijeme Jugoslavije, napisavši kako Udba očito nije ubila dovoljno ljudi

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak danas se posuo pepelom zbog svog subotnjeg tvita iz kojeg se moglo zaključiti da nema ništa protiv političkih ubojstava, odnosno da zloglasna Udba za vrijeme bivše države nije ubila dovoljno hrvatskih emigranata.

– U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tvita. Taj tvit je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to, naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam – pokajnički je Beljak napisao jučer na Twitteru gdje je u subotu i krenula rasprava u koju se on uključio skandaloznom i sablažnjujućom izjavom.

A raspravu je potaknula Amerikanka hrvatskih korijena Katie Pavlich, da bi jedan od sudionika u njoj napisao: “Jugonostalgičari zaboravljaju da je bilo preko 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. Udba je bila aktivna u svakoj hrvatskoj emigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi i Australiji”.

I onda je upravo na ovu tvrdnju Beljak u subotu uzvratio ovim riječima: “Preko 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr*nja i tko je uzrokovao ratove od ‘91. do ‘99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi.

– Takve su izjave zastrašujuće, itekako zabrinjavajuće, i jednostavno nedopustive u normalnom demokratskom društvu. Bez obzira na neuvjerljivost njegove isprike, koja se odnosi samo na dio izjave, ona zabrinjava zbog toga što ukazuje na porast lijevog ekstremizma u Hrvatskoj – o Beljakovu postupku kazao je potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Nakon isprike Krešo Beljak nije htio ništa više reći na ovu temu. 

VIDEO Krešo Beljak o ukidanju HRT pretplate:

Ključne riječi

Komentara 95

Avatar RuAF
RuAF
10:57 13.01.2020.

Ovo je slučaj za pravosuđe. Poticanje ubojstava? Širenje mržnje? Stjepan Radić se okreće u grobu zbog Kreše "HOS-ovca" Beljaka.

Avatar Viktor999
Viktor999
11:03 13.01.2020.

beljak je samo rekao ono što misli, išta čudno za tu vrstu ˝ljudi˝

BA
bartol123
11:05 13.01.2020.

Pravdanje ubojstava bez ikakvoga suda ljudi u inozemstvu ! Govori Saborski zastupnik!!!!! Gdje je policija,dorh,pravosuđe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije