Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotelje za većinu

Beljak: Nisu nam nuđena ministarska mjesta, neka se bakću bez nas

Krešo Beljak
Zarko Basic/PIXSELL
26.05.2017.
u 13:37

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem, ali da dogovora, što se tiče HSS-a, nema

SDP-ovi kandidati za koprivničko-križevačkog župana Slavko Tucaković i gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić, čiju kandidaturu podupiru HSS, HNS, HSU i Laburisti, iskazali su danas zabrinutost zbog Vladine odluke da se projekt Regionalnog odlagališta otpada Piškornica širi za još dvije županije koje bi tu trebale odlagati svoj otpad.

Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila da će se nadomak Koprivnice dovoziti otpad iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije te odsad i iz Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

"Nikoga od nas iz lokalne samouprave o tome se nije pitalo, a župan Darko Koren od svega danas pere ruke i govori da to nije njegova odgovornost, iako mu je to bio glavni predizborni projekt", rekao je Jakšić na konferenciji za novinare održanoj u središtu Koprivnice.

Zabrinutost Vladinom odlukom iskazao je i Tucaković, koji je ustvrdio kako će drugi krug izbora biti svojevrsni referendum na kojem će se odlučivati "želimo li novo brdo smeća i ekološku bombu u središtu županije ili bolju budućnost za našu djecu".

Beljak razgovarao s premijerom

Dvojicu kandidata došao je podržati predsjednik HSS-a Krešo Beljak, kojega su novinari pitali koja su ministarska mjesta ponuđena njegovoj stranci da bi s HDZ-om oformio parlamentarnu većinu.

"Apsolutno nam ništa nije nuđeno. Najstarija smo politička stranka, nismo amateri i znamo gdje nam je mjesto, a sve što se događa u državi isključiva je odgovornost HDZ-a i Mosta. Neka se bakću bez nas", rekao je Beljak i potvrdio da je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

"Razgovarat ću još i treba sa svima razgovarati. Ali, jedno je razgovarati, a drugo je pregovarati. Dogovora tu, što se tiče HSS-a, nema", ustvrdio je bio Beljak.

Komentara 20

FI
fijaker
14:09 26.05.2017.

Tko god da surađuje ili pregovara s (gosp.) Beljakom radi grešku pa makar to bilo i radi toga da se ne ide na nove izbore koji gotovo ništa ne bi promijenili a puno bi koštali. Beljak ništa konkretno, afirmativno nee govori, ne predlaže. Samo pljuje.

MI
Mimizo
14:09 26.05.2017.

nakon lokalnih izbora beljak i vrdoljak će klečati pred plenkovićevim vratima jer su to dokazane trgovačke stranke

KA
kacavenda
14:22 26.05.2017.

Beljak dno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije