Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvao rasprave

Bečki centar za kulturu kao alibi za vjersku netrpeljivost?

Auto-moto
Foto: Renato Branđolica
1/2
11.12.2012.
u 08:50

Pojedini austrijski političari i liberalni muslimani smatraju i da će se u ovom centru propagirati radikalni islam

Jedan novootvoreni kulturni centar u Beču nedavno je izazvao žučne rasprave. Njegova bi zadaća trebalo biti poticanje međuvjerskog dijaloga. Problem je, međutim, u tome da ga je sa 15 milijuna eura financirala upravo zemlja koja se kritizira zbog vjerske netrpeljivosti: Saudijska Arabija, donosi Deutsche Welle.

Saudijskoj vladi zamjeraju da u Beču financira međuvjerski dijalog, a kod kuće krši ljudska prava. Pojedini austrijski političari i liberalni muslimani smatraju i da će se u ovom centru propagirati radikalni islam. Tvrde da se vahabitizam Europom počeo širiti iz zemalja jugoistočne Europe time što su bogati Saudijci tamo počeli graditi brojne džamije i islamske centre.

>> U Saudijskoj Arabiji uveli elektroničko praćenje žena

Komentara 1

NE
Nepokolebljiv
15:17 11.12.2012.

Jednom davno Istok i Zapad su se na Jalti dogovorili o interesnim sferama i dok god su postivali taj dogovor nije bilo problema niti "hladnog rata". Mozda je vrijeme ili makar korisno za mir u svijetu da se muslimani i svi ostali dogovore o "podjeli" svijeta na religijske interesne zone i svako neka se drzi svoje pa kada bi se "Vizantinci" tog dogovora i drzali problema barem neko vrijeme ne bi bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije