Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA GREŠKA

Austrijanac unajmio auto na jedan dan i dobio račun od čak 150.000 eura

Parada elektiri?nih automobila u Be?u
Foto: Guo Chen/XINHUA
03.04.2023.
u 13:06

Prvo je u šoku pomislio da se radi o “prvoaprilskoj šali”, a na računu je stajalo da je odvozio čak pola milijuna kilometara

Kada se je jednom 27-godišnjem Bečaninu u subotu, točno 1. travnja,  pokvario njegov osobni automobil, već mu je svega bilo dosta jer je s prijateljima dogovorio da će zajedno roštiljati na otvorenom, piše austrijski dnevni list “Heute”. Međutim, 27-godišnjak je, nakon što je odveo svoj automobil mehaničaru odlučio spasiti stvar i unajmiti elektro-automobil za roštiljadu. Sjajna ideja, svako bi pomislio, pa tako i Bečanin, sve dok navečer, kada je E-auto parkirao u 11. bečkom stambenom okrugu Simmering, nije ugledao račun na basnoslovnih gotovo 150.000 eura, ili točnije na 146.946,31 eura. Skoro mu je srce prestalo kucati, ispričao je Heuteu.

Prvo je u šoku pomislio da se radi, kako to Austrijanci kažu o “prvoaprilskoj šali”. Ali na računu je nemilosrdni iznos ukazivao da je unajmio električni automobil Cupra Born u vremenu od 13 do 23 sata navečer i da to toliko košta. Kada je bolje pogledao navedeni iznos stajalo je da je odvozio čak pola milijuna kilometara.“Nakon svega viđenog, bio sam gotov”, rekao je austrijskom tabloidu mladi Bečanin. Primirio se je tek nakon što je nazvao Servis za korisnike E-automobila koji se često viđaju na bečkim ulicama, i dok mu nije sa službenog mjesta potvrđeno da se radi o “tehničkoj grešci”. Nakon toga ispostavljen mu je novi račun na 74 eura. Neki smatraju da je 27-godišnji Bečanin imao “sreću u nesreći”, jer neke tvrtke kod pogrešno ispostavljenih računa kažu, prvo plati, pa nakon što riješimo reklamaciju, novac će ti biti vraćen.

VIDEO:

 

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
13:27 03.04.2023.

A kaj se ne veli - prvotravanjska ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije